January 26, 2022

Știri pe bune

Informații de ultima oră

Reacția Kremlinului la acuzațiile unei operațiuni mascate în Ucraina: „Fake news și pure minciuni”

2 min read
alcooldiscount.ro noriel.ro watchshop.ro%20 evomag.ro„Fake news și pure minciuni”. În acești termeni a respins purtătorul de cuvânt al Kremlinului informațiile făcute publice de serviciile secrete americane potrivit cărora Rusia ar pregăti o operațiune specială pentru a invada Ucraina.

Ar putea fi o așa-numită operațiune sub „steag fals” prin care se încearcă, de regulă, crearea unui pretext care să justifice o agresiune militară.
Potrivit serviciilor secrete americane, unul dintre scenariile luate în calcul este că un grup de agenți ruşi, cu uniforme militare și însemne ucrainene, ar putea înscena acte de sabotaj împotriva forțelor separatiștilor pro-ruși din estul Ucrainei.

evomag.ro otter.ro kitunghii.ro vivacredit.ro

John Kirby, purtător de cuvânt Pentagon: „Avem informaţii că Rusia deja şi-a poziţionat agenţi care să comită ceea ce noi numim „o operaţiune sub steag fals”, menită să arate ca un atac asupra lor sau asupra oamenilor vorbitori de limbă rusă din Ucraina, drept scuză pentru a invada. Avem motive să considerăm credibile aceste informaţii. Şi în trecut am asistat la situații în care, dacă nu există o criză reală care să le servească interesele, atunci ruşii inventează ei una.”
Într-un interviu acordat sămbătă postului CNN, purtătorul de cuvânt al Kremlinului a negat totul, dar pe tonul obişnuit, ambiguu, al Moscovei. Dmitri Peskov n-a ezitat chiar să ducă discuţia în derizoriu.
Dmitri Peskov, purtătorul de cuvânt al Kremlinului: „Aşteptăm dovezile americanilor. Ştiţi, trăim într-o lume a falsurilor şi a minciunilor. Până când cineva va prezenta dovezi concrete şi categorice, considerăm că e vorba de ştiri şi acuzaţii false. Ne-am obişnuit ca ucrainenii să dea vina pe Rusia pentru tot ce li se întâmplă, inclusiv pentru vremea rea.”
Dezmințirile Kremlinului vin totuși după ce temutul șef al diplomației ruse, Serghei Lavrov, declara amenințător că „răbdarea Rusiei cu Occidentul s-a încheiat și e timpul ca lucrurile să se miște”

Tratativele cu rușii, organizate în această săptămână de americani, NATO și OSCE la Geneva, Bruxelles și Viena, nu au adus niciun progres notabil în privința detensionării situației la granița cu Ucraina, unde Rusia a masat trupe impresionante.Citește mai departe

alcooldiscount.ro chilipirul-zilei.ro/ evomag.ro chicco.ro vivacredit.ro

Leave a Reply

Copyright © All rights reserved. | by AF themes.