January 18, 2022

Știri pe bune

Informații de ultima oră

Forțele de ordine au împânzit Bolintin-Vale, la înmormânarea tânărului ucis de romi

2 min read
alcooldiscount.ro noriel.ro watchshop.ro%20 evomag.roZeci de jandarmi și polițiști patrulează prin Bolintin-Vale în ziua înmormântării tânărului omorât de romi, în condițiile în care orașul a fost declarat zonă de siguranță publică.
 

Forțele de ordine au împânzit sâmbătă orașul Bolintin-Vale la înmormântarea tânărului ucis de romi cu o piatră, pentru a preveni o eventuală răzbunare a localnicilor împotriva comunității de minoritari.
Oamenii legii au instituit filtre, iar jandarmii și polițiștii verifică mașinile suspecte. Forțele de ordine vor rămâne în oraș și după înmormântare, au anunțat autoritățile.

Potrivit G4Media, MAI a trimis joi 20 de jandarmi și polițiști din județele învecinate pentru a patrula prin Bolintin-Vale, în care a fost instituită zonă de siguranță publică.
Măsurile de prevenție vin pe fondul protestelor organizate trei zile la rând de către localnici, după ce un tânăr șofer de microbuz a murit din cauza rănilor provocate cu o bordură, pe 9 ianuarie, de către un cetățean rom.
În imaginile făcute publice se vede cum șoferul a luat în microbuz 4 bărbați de etnie romă, pe care a încercat însă apoi să-i dea jos, pentru că au devenit violenți. Unul dintre ei a tăiat cauciucurile mașinii, în timp ce ceilalți au început să-l fugărească pe șofer prin oraș.
La un moment dat, unul dintre agresori a luat o bucată de bordură și l-a lovit pe șofer în cap. Victima a murit două zile mai târziu, la spital.

evomag.ro otter.ro kitunghii.ro vivacredit.ro

Șeful IPJ Giurgiu: ”Lucrurile intră în normalitate”
”De două zile am avut discuţii cu cetăţeni din oraşul Bolintin Vale, personal am stat de vorbă cu dumnealor şi, părerea mea este că au înţeles că pot veni cu toată încrederea către noi şi că pot depune orice fel de sesizare, că lucrurile intră într-o normalitate, să zicem aşa, şi că li se va acorda toată încrederea, vor fi ascultaţi şi nu vor fi lăsaţi de izbelişte. Ţin să vă spun că deja, de vineri seara oamenii nu s-au mai adunat în zona centrală oraşului, cred că dumnealor au înţeles că noi suntem alături de ei în comunitate, alături de întreaga comunitate din Bolintin şi acum şi în continuare”, a declarat inspectorul şef al IPJ Giurgiu, comisarul șef Ionuț Dana, vineri seara, într-o emisiune televizată, potrivit Agerpres.
Localnicii care au protestat spun că de mai bine de 10 ani se simt amenințați de mai multe familii de etnie romă care s-au instalat în Bolintin Vale și că nimeni n-ar fi luat vreo măsură împotriva celor care provoacă scandaluri, deși au fost depuse mai multe plângeri de-a lungul timpului.
 Citește mai departe

alcooldiscount.ro chilipirul-zilei.ro/ evomag.ro chicco.ro vivacredit.ro

Leave a Reply

Copyright © All rights reserved. | by AF themes.