January 18, 2022

Știri pe bune

Informații de ultima oră

Coreea de Nord a lansat rachete dintr-un tren

3 min read
alcooldiscount.ro noriel.ro watchshop.ro%20 evomag.roHepta

Coreea de Nord a lansat vineri două rachete cu rază scurtă de acţiune, dintr-un tren, a anunțat astăzi presa de la Phenian. Acesta este al treilea test de la începutul anului, în pofida noilor sancţiuni americane, informează AFP.
Testele fost organizate pentru a “verifica şi judeca controlul procedurilor de acţiune ale regimentului feroviar”, a transmis agenţia oficială de presă nord-coreeană KCNA.

Lansarea a avut loc, după decizia de miercuri a SUA de a impune noi sancţiuni financiare unui grup de cinci cetăţeni nord-coreeni, în urma testelor anterioare cu rachete prezentate de către autorităţile de la Phenian ca fiind hipersonice.

Lansarea de vineri “a demonstrat o manevrabilitate sporită şi o rată de succes ridicată”, precizează KCNA.

S-au purtat discuţii “despre stabilirea unui sistem de operare a rachetelor pe calea ferată în toată ţara”, a adăugat sursa citată.

Rachetele au parcurs o distanţă de 432 de kilometric, la o altitudine de 36 de kilometri spre estul peninsulei coreene, conform informaţiilor furnizate de conducerea armatei sud-coreene.

A fost a treia testare de armament în Coreea de Nord în această lună, după două teste hipersonice reuşite, potrivit Phenianului, primul pe 5 ianuarie şi apoi al doilea, supravegheat personal de liderul Kim Jong-un, pe 11 ianuarie.

Ca răspuns, SUA au impus noi sancţiuni. Regimul nord-coreean acuză însă administrația de la Washington că escaladează în mod intenţionat situaţia.

Dialogul dintre Phenian şi Casa Albă rămâne blocat, după ce discuţiile dintre liderul Kim Jong Un şi preşedintele Donald Trump s-au întrerupt în 2019.

Coreea de Nord a efectuat pentru prima dată un test cu o rachetă lansată dintr-un tren, în septembrie 2021.


Coreea de Nord a lansat vineri două rachete cu rază scurtă de acţiune, dintr-un tren, a anunțat astăzi presa de la Phenian. Acesta este al treilea test de la începutul anului, în pofida noilor sancţiuni americane, informează AFP.


Sportivii care participă la Jocurile Olimpice de Iarnă de la Beijing trebuie să fie vaccinaţi sau plasaţi în carantină timp de 21 de zile, în conformitate cu politica Chinei „zero COVID”.


Românii vor avea parte de o nouă minivacanţă de 3 zile la sfârșitul lunii ianuarie, informează Ziarul Financiar.

evomag.ro otter.ro kitunghii.ro vivacredit.ro


Peste 17.500 de persoane au fost vaccinate în ultimele 24 de ore, a anunțat sâmbătă CNCAV.


Organizaţia Mondială a Sănătăţii (OMS) a anunţat că recomandă două noi medicamente pentru tratarea infecţiei de COVID-19.


Un profesor de 59 de ani și o educatoare de 52 de ani au fost arestați pentru 30 de zile pentru agresiuni sexuale asupra unor elevi și preșcolari, în Suceava.


Umaniștii i-au adus un omagiu lui Mihai Eminescu, în ziua în care s-au împlinit 172 de ani de la nașterea sa. Ei au depus o coroană de flori la mormântul său, din Cimitirul Bellu.


Nouă ore a durat intervenția pompierilor pentru stingerea incendiului care a izbucnit la două depozite cu tutun și îmbrăcăminte de la Vama Giurgiu. Cauza probabilă de producere a incendiului a fost folosirea intenționată a sursei de aprindere, conform pompierilor.


Sâmbătă au fost depistate focare de Covid la două firme din Câmpina, județul Prahova. În total, 16 angajați au fost depistați pozitiv.


Doi bărbați au fost prinși sâmbătă cu o armă într-un taxi din Timișoara.


O cisternă încărcată cu motorină s-a răsturnat sâmbătă la prânz pe un drum județean din Brăila.


Un turist care făcea singur o drumeție a fost găsit mort sâmbătă în Munții Călimani. Potrivit salvamontiștilor, acesta este al doilea turist solitar mort în ultimele trei zile.


 28 de pacienți cu afecțiuni ortopedice au ajuns la Unitatea Primire Urgențe a Spitalului Clinic Județean de Urgență Arad în noaptea de vineri spre sâmbătă.


Un vulcan subacvatic din Pacificul de Sud a erupt sâmbătă, declanşând o avertizare de tsunami pentru mai multe ţări insulare.


84 de orașe și peste 368 de comune se află pe lista cu localități a căror incidență COVID este egală sau mai mare de 3 la mie, potrivit autorităților. Ciurila din județul Cluj rămâne localitatea cu cea mai mare rată de infectare din țară.Citește mai departe

alcooldiscount.ro chilipirul-zilei.ro/ evomag.ro chicco.ro vivacredit.ro

Leave a Reply

Copyright © All rights reserved. | by AF themes.