January 18, 2022

Știri pe bune

Informații de ultima oră

Șeful ONU va participa la deschiderea Jocurilor Olimpice de iarnă de la Beijing

3 min read
alcooldiscount.ro noriel.ro watchshop.ro%20 evomag.rowikipedia

Secretarul general al Națiunilor Unite, Antonio Guterres, a declarat joi că va participa la deschiderea Jocurilor Olimpice de iarnă de la Beijing, luna viitoare, cu mesajul că evenimentul “trebuie să fie un instrument de pace în lume”, informează Reuters.
Prezența sa confirmată are loc în contextul în care SUA au inițiat un boicot diplomatic pentru a protesta față de situația drepturilor omului din China, la care s-au alăturat Australia, Marea Britanie, Canada și Japonia. China neagă încălcările drepturilor și a condamnat boicotul ca fiind o trădare a principiilor olimpice.

„Jocurile Olimpice sunt un eveniment extrem de important și este un eveniment care simbolizează rolul sportului de a aduce oamenii împreună și de a promova pacea”, a declarat Guterres reporterilor.

„În acest context strict și fără nicio dimensiune politică, intenționez să fiu prezent la deschidere – cu acest mesaj că Jocurile Olimpice trebuie să fie un instrument pentru pace în lume”, a mai spus el.

Grupuri pentru drepturile omului și parlamentari americani au cerut Comitetului Internațional Olimpic să amâne Jocurile și să le mute dacă China nu pune capăt la ceea ce Statele Unite consideră genocid împotriva etnicilor uiguri și a membrilor altor grupuri minoritare musulmane.

 

(sursa: Mediafax)


Secretarul general al Națiunilor Unite, Antonio Guterres, a declarat joi că va participa la deschiderea Jocurilor Olimpice de iarnă de la Beijing, luna viitoare, cu mesajul că evenimentul “trebuie să fie un instrument de pace în lume”, informează Reuters.


Un camion încărcat cu aproximativ 200 de butelii a fost implicat vineri dimineața într-un accident pe DN 1B, în județul Prahova.


Oamenii de știință polonezi au descoperit o genă despre care spun că dublează riscul de a îmbolnăvire gravă de COVID-19, o descoperire care, speră ei, ar putea ajuta medicii să identifice persoanele care prezintă cel mai mare risc de a se suferi de această boală, relatează Reuters.


Australia a egalat cea mai fierbinte zi din istoria sa, după ce un oraş de coastă a înregistrat joi o temperatură de 50,7 grade Celsius.

evomag.ro otter.ro kitunghii.ro vivacredit.ro


Curtea Supremă a Statelor Unite a blocat cerinţa administraţiei Biden privind vaccinul sau testarea anti-Covid în companiile cu peste 100 de angajați.


Cod galben de burniţă şi polei în 3 judeţe, transmite  ANM.


Turista rănită la ambele picioare în urma avalanșei de joi seara din Munții Făgăraș a fost transportată vineri dimineața la spital.


Două persoane, soț și soție, au fost rănite vineri dimineața după ce au intrat cu mașina în mai mulți copaci, iar ulterior autoturismul s-a răsturnat. Accidentul s-a produs în județul Neamț.


O defecțiune la sistemul electronic de rezervări al CFR Călători a apărut vineri dimineața. Până la rezolvarea ei, biletele vor fi vândute la ghișeele din stații și agențiile de voiaj.


Salvatorii montani au ajuns în cursul nopții la cei doi turiști surprinși de avalanșă în Munții Făgăraș și i-au dus la cabana Negoiu, urmând ca vineri cei doi să fie coborâți la bază.


Centrul Infotrafic avertizează că vineri dimineața pe mai multe drumuri din țară este polei, iar carosabilul este alunecos.


Aproape 10.000 de noi infectări cu SARS-CoV-2 au fost raportate ieri, de autoritățile din România, însă testarea gratuită la medicii de familie – primul pas pe care trebuie să-l facă cei cu simptome de Covid și un pilon important în noua strategie a șefilor din Sănătate pentru a putea ține sub control răspândirea coronavirusului – se poate face, deocamdată, doar pe hârtie.


Comisia Europeană a adoptat prima inițiativă în cadrul Anului european al tineretului 2022.


Liderii globali ai mediului de afaceri sunt îngrijorați de omisiunile și deciziile pe care le iau sistemele de inteligență artificială, conform unui sondaj efectuat de firma de avocatură Dentons.


Comitetul Național pentru Situații de Urgență a adoptat joi o hotărâre prin care schimbă modul de trecere la învățământul online.Citește mai departe

alcooldiscount.ro chilipirul-zilei.ro/ evomag.ro chicco.ro vivacredit.ro

Leave a Reply

Copyright © All rights reserved. | by AF themes.