January 26, 2022

Știri pe bune

Informații de ultima oră

Scumpiri RECORD la gaze naturale în 2021. În topul creșterilor de prețuri sunt alimentele și combustibilii

3 min read
alcooldiscount.ro noriel.ro watchshop.ro%20 evomag.roCele mai mari scumpiri din 2021 au fost la gaze naturale, ulei alimentar şi cartofi s-au scumpit. Transportul aerian s-a ieftinit, potrivit datelor INS.
Costul gazelor naturale s-a majorat cu 51,57%, uleiul comestibil cu 27,17%, cartofii cu 24,89% şi mălaiul cu 14,90%.

La produse nealimentare, cele mai mari creșteri au fost la gaze naturale 51,57% și combustibili 22,45%. 

La serviciile poştale creșterea a fost de 22,5%, iar la serviciile de apă, canal, salubritate 8,05%. Serviciile de transport aerian s-au ieftinit cu 6,38%.
 


Cele mai mari scumpiri din 2021 au fost la gaze naturale, ulei alimentar şi cartofi s-au scumpit. Transportul aerian s-a ieftinit, potrivit datelor INS.

Galerie Foto Este tentant să judeci toate jocurile de casino după marginea casei.


În industria prelucrătoare au crescut comenzile noi cu 18,5%, între 1 ianuarie – 30 noiembrie 2021, față  de aceeași perioadă din anul anterior, arată datele INS.


Electrica Furnizare şi Gaz Vest au fost amendați de ANRE cu 400.000 de lei pentru neaplicarea schemei de sprijin pentru plata facturilor aferente consumului de energie electrică şi gaze naturale din noiembrie 2021.


Inflația a ajuns la 8,19% în decembrie 2021, de la 7,8% în luna anterioară. Produsele nealimentare s-au scumpit cu 10,73%, mâncarea cu 6,69%, iar serviciile cu 4,49%, arată datele INS. 

Galerie Foto Șocul uriaș al facturilor a ajuns și la case mai mari. Muzeul Național Peleș a primit o factură de 86.463 de lei pentru gazele consumate în luna decembrie, cu o majorare de tarif de aproape 80% față de prețul perceput până acum de furnizor. 


Nouă companii cu afaceri de peste 100 de milioane de lei au intrat în insolvenţă în primele 11 luni din 2021, datele pe decembrie nefiind încă disponibile, potrivit informaţiilor de la Registrul Comerţului citate de ZF.

evomag.ro otter.ro kitunghii.ro vivacredit.ro


Investiţiile directe ale nerezidenţilor au crescut la 186,44% în primele 11 luni din 2021, ajungând la 6,866 miliarde de euro, față de 2,397 miliarde de euro în perioada ianuarie – noiembrie 2020, arată datele BNR.


ANPC va înființa Comandamentul pentru Energie pentru a verifica reclamațiile consumatorilor casnici, cu privire la sumele exorbitante din facturile la electricitate și gaze naturale.


În plin scandal al facturilor uriașe la energie, vin și primele răspunsuri de la furnizori. Peste 45% dintre clienţii Engie România nu au întrunit condiţiile legale de eligibilitate pentru a beneficia de măsurile de plafonare sau compensare, după cum anunță compania. Așadar, măsurile luate de guvern, controalele anunțate de ANRE nu au efecte asupra furnizorilor, care se încăpățâneasă să-și îngenuncheze clienții. 


Fie ca  îți dorești articole vestimentare ocazionale, sau  articole vestimentare specifice pentru evenimente extraordinare , ori doresti  doar să-ți improspatezi garderoba cu cele mai recente modele de imbracaminte sau  încălțăminte, ai la dispozitie o varianta usor de folosit si care iti va aduce in plus si economie de timp si bani   – Codul de Reducere.


Datoria externă a României a crescut cu 6.430 de milioane euro în perioada ianuarie – noiembrie 2021, transmite BNR. 


În Europa, creşterea dramatică a preţurilor energiei pune presiune pe consumatorii ajunşi în pragul disperării după doi ani de coronavirus, lockdownuri şi îngrijorări privind locurile de muncă, scrie Bloomberg.


România primește, astăzi, 1,9 miliarde de euro din Planul Naţional de Redresare şi Rezilienţă (PNRR), întrucât au fost atinse ţintele şi jaloanele din trimestrul IV 2021, transmite Ministerul Investiţiilor şi Proiectelor Europene (MIPE).Citește mai departe

alcooldiscount.ro chilipirul-zilei.ro/ evomag.ro chicco.ro vivacredit.ro

Leave a Reply

Copyright © All rights reserved. | by AF themes.