January 18, 2022

Știri pe bune

Informații de ultima oră

S-a modificat protocolul de tratament al infecţiei cu virusul SARS-CoV-2, in Romania

3 min read
alcooldiscount.ro noriel.ro watchshop.ro%20 evomag.roHepta

Ministerul Sănătăţii anunţă, vineri, că a modificat Protocolul de tratament al infecţiei cu virusul SARS-CoV-2.
Potrivit unui comunicat, schimbările vizează creşterea accesibilităţii pacientului la tratament precoce în ambulatoriu.”Conform modificărilor, medicaţia antivirală orală va putea fi prescrisă în centrele ambulatorii de evaluare de către medicii de orice specialitate pentru pacienţii infectaţi cu SARS-CoV-2. Unul dintre medicamente, respectiv Favipiravir, va putea fi eliberat, în viitor, în farmaciile cu circuit deschis, numai pe bază de prescripţie medicală”, precizează sursa citată.Ordinul pentru modificarea anexei la Ordinul ministrului Sănătăţii nr. 487/2020 pentru aprobarea protocolului de tratament al infecţiei cu virusul SARS-CoV-2 a fost publicat joi în Monitorul Oficial. 


Președintele PSD, Marcel Ciolacu, a intrat în carantină pentru că s-a recent cu Lucian Romașcanu, ministrul Culturii, care joi a anunțat că este infectat cu virusul SARS-CoV-2, a transmis Antena3.


INS anunță că în România, în luna noiembrie a anului trecut, a scăzut numărul căsătoriilor și a crescut cel al divorțurilor. Evoluția este diferită în ceea ce privește nașterile și decesele. Comparațiile sunt făcute cu luna octombrie din 2021 și cu luna noiembrie din 2020.


Institutul Naţional de Sănătate Publică a anuntat vineri că, în săptămâna 3 – 9 ianuarie, au fost raportate la nivel naţional 107 cazuri de gripă clinică, în comparaţie cu 26 de cazuri înregistrate în săptămâna similară din anul 2021.


Medicul Octavian Jurma spune că s-a depășitt pragul de 200 de copii internați în spital din cauza Covid, cu o săptămână mai repede decât prognoza făcută în acest sens.


Aproape 10.000 de cazuri noi COVID și 30 de decese sunt anunțate vineri în bilanțul provizoriu COVID.


Meteorologii anunță că până sâmbătă seara va fi vreme frumoasă în București, cu temperaturi peste mediile normale din această perioadă. De asemenea, vor fi reprize de vânt și ceață în special pe parcursul nopții.

evomag.ro otter.ro kitunghii.ro vivacredit.ro


Ministrul Familiei, Gabriela Firea, anunță demararea unor controale la centrele de plasament, în casele familiale, dar și la asistenții maternali, pentru că s-au înmulțit cazurile de violențe verbale sau fizice, abuzuri, inclusiv sexuale: „Am toleranță zero față de abuzurile la adresa copiilor!”.


„Am primit datele opera­ţionale legate de perfor­manţa companiei din 2021. Pentru Gazprom a fost un an în care am zdrobit recorduri“, spune Alexey Miller, CEO al colosului rus, într-un editorial pe site-ul Gazprom.


Secretarul general al Națiunilor Unite, Antonio Guterres, a declarat joi că va participa la deschiderea Jocurilor Olimpice de iarnă de la Beijing, luna viitoare, cu mesajul că evenimentul “trebuie să fie un instrument de pace în lume”, informează Reuters.


Un camion încărcat cu aproximativ 200 de butelii a fost implicat vineri dimineața într-un accident pe DN 1B, în județul Prahova.


Oamenii de știință polonezi au descoperit o genă despre care spun că dublează riscul de a îmbolnăvire gravă de COVID-19, o descoperire care, speră ei, ar putea ajuta medicii să identifice persoanele care prezintă cel mai mare risc de a se suferi de această boală, relatează Reuters.


Australia a egalat cea mai fierbinte zi din istoria sa, după ce un oraş de coastă a înregistrat joi o temperatură de 50,7 grade Celsius.


Curtea Supremă a Statelor Unite a blocat cerinţa administraţiei Biden privind vaccinul sau testarea anti-Covid în companiile cu peste 100 de angajați.


Cod galben de burniţă şi polei în 3 judeţe, transmite  ANM.


Turista rănită la ambele picioare în urma avalanșei de joi seara din Munții Făgăraș a fost transportată vineri dimineața la spital.Citește mai departe

alcooldiscount.ro chilipirul-zilei.ro/ evomag.ro chicco.ro vivacredit.ro

Leave a Reply

Copyright © All rights reserved. | by AF themes.