January 26, 2022

Știri pe bune

Informații de ultima oră

Premierul Ciucă și reprezentanții elevilor discuta despre burse și măsurile împotriva Covid

5 min read
alcooldiscount.ro noriel.ro watchshop.ro%20 evomag.roLucian Alecu Nicolae Ciucă

Acordarea burselor și aplicarea măsurilor de prevenire și combatere a pandemiei în școli au fost temele discutate, vineri, la întâlnirea premierului Nicolae Ciucă cu reprezentanții Consiliului Național al Elevilor.
Prim-ministrul Nicolae Ciucă și ministrul Educației, Sorin Cîmpeanu, s-au întâlnit vineri cu o delegație a Consiliului Național al Elevilor, pentru a discuta despre acordarea burselor și aplicarea măsurile de prevenire și combatere a pandemiei de COVID-19 în școli.

„Cu această ocazie, a fost analizat rolul pe care îl au bursele școlare pentru stimularea performanței în educație și a oferi, totodată, sprijinul necesar elevilor care se confruntă cu probleme sociale. Reprezentanții Guvernului și cei ai Consiliului Național al Elevilor au evidențiat importanța burselor de merit pentru motivarea elevilor, în spiritul recunoașterii rezultatelor activității de studiu. Guvernul susține continuarea politicii de creștere semnificativă a cuantumului burselor elevilor, a numărului beneficiarilor, precum și a nivelului de adecvare a acestora la obiectivele asumate pentru fiecare tip de bursa: stimularea învățării, încurajarea performanței și excelenței, susținerea competiției și, pe de altă parte, sprijinul acordat elevilor aflați în dificultate, din perspectiva socială sau medicală”, transmite Executivul.

Potrivit sursei citate, fondul de burse, care a crescut de patru ori față de anul 2020, va fi utilizat integral pentru plata burselor elevilor, fie că sunt burse acordate olimpicilor, burse de merit, de studiu, sociale, profesionale sau bani de liceu.

„Vrem să încurajăm performanța și garantarea șanselor reale la educație, tuturor copiilor, fără discriminare. De accesul la educație depinde succesul în viață al viitorului adult. Susținem elevii performanți să continue și să aprofundeze studiile. În același timp, prin acordarea de burse sociale, într-un cuantum minim garantat dublu față de anul precedent, susținem copiii din medii defavorizate, care au nevoie de sprijin pentru a nu abandona școala si pentru a se integra pe piața muncii și în societate. Pentru a asigura transparență și predictibilitate, analizăm modificarea legii, în sensul includerii în lege, a criteriilor de acordare a burselor pe baze coerente și motivante”, a afirmat Nicolae Ciucă.

Un alt punct al discuției a făcut referire la desfășurarea procesului de învățământ în condițiile de siguranță sanitară și respectarea, în unitățile de învățământ, a măsurilor de protecție și prevenire a răspândirii coronavirusului.

„În cadrul discuțiilor privind noile măsuri cuprinse în Hotărârea nr. 3 a CNSU, din 13.01.2022, aplicate la nivelul unităților de învățământ, în contextul pandemiei de COVID-19, reprezentanții Consiliului Național al Elevilor au propus elaborarea de mecanisme complexe și flexibile privind modul de organizare a cursurilor în unitățile de învățământ, adaptate la specificul fiecărei localități. În acest context, s-a discutat despre deblocarea furnizării testelor de salivă în școli, fapt ce ar permite testarea extinsă a elevilor, modalitate de combatere a răspândirii virusului. Premierul Nicolae-Ionel Ciucă a menționat faptul că pentru aplicarea eficientă a măsurilor de protecție este nevoie de implicarea tuturor părților implicate în procesul de învățământ și a cerut reprezentanților Consiliului Național al Elevilor să fie parte activă a acestui efort comun. Dialogul între reprezentanții Guvernului și cei ai Consiliului Național al Elevilor va continua, urmând a fi organizate periodic astfel de întâlniri”, se arată în finalul comunicatului.

(sursa: Mediafax)


Un „atac cibernetic masiv” a afectat mai multe site-uri guvernamentale din Ucraina, inclusiv site-ul Ministerului de Externe, a declarat un purtător de cuvânt al instituției, scrie Mediafax.

evomag.ro otter.ro kitunghii.ro vivacredit.ro


Prima prelevare de cord din istoria medicală a Spitalului Universitar de Urgenţă Militar Central “Dr. Carol Davila” a avut loc vineri. Donatorul a fost o tânără de 20 de ani, declarată în moarte cerebrală.


Statele Unite au informaţii care indică faptul că Rusia a prepoziţionat membri ai unui grup operaţional pentru a genera un incident în zone separatiste din estul Ucrainei asfel încât să existe un pretext pentru o intervenţie militară, afirmă un oficial de la Washington, citat de CNN.


Meteorologii au emis un nou Cod roșu de vânt puternic, valabil până la ora 23.00 la altitudini de peste 1800 de metri, în trei județe.


Peste 24.000 de persoane au fost vaccinate în ultimele 24 de ore, conform statisticii realizate de Comitetul Național de Coordonare a Activităților privind Vaccinarea împotriva COVID-19. Dintre acestea, 6.211 s-au vaccinat cu prima doză.


Polițistul Marian Godină a comentat pe Facebook despre accidentul de ieri din București în care un polițist aflat la volanul unei autospeciale a lovit două fetițe, iar una dintre ele a murit la scurt timp după impact.


Inspectorii sanitari veterinari şi pentru siguranţa alimentelor au aplicat, în perioada sărbătorilor de iarnă, 731 de amenzi contravenţionale, în valoare totală de 3,65 milioane de lei, în urma celor 12.958 de controale realizate la nivel naţional în unităţile din industria agroalimentară.


UPDATE Alerta s-a dovedit falsă. „Alarma nu se confirmă!”, a anunțat SRI.

O altă alarmă falsă cu bombă a vizat, la finalul anului trecut, mall-ul Park Lake din Sectorul 3 .
O alertă cu bombă la un centru comercial din Băneasa a pus autoritățile pe jar.


Preţurile la locuinţe (măsurate prin Indicele preţurilor locuinţelor) au crescut cu 3,3% în zona euro şi cu 3,1% în UE, în trimestrul trei din 2021, comparativ cu precedentele trei luni, potrivit datelor publicate vineri de Oficiul european pentru Statistică (Eurostat).


Administrația Națională de Meteorologie a emis un Cod roșu de vânt puternic, valabil până la ora 21.00 la altitudini de peste 1800 de metri, în Suceava.


Un drum expres în sud-estul țării ar putea fi primul mare proiect de infrastructură implementat după descentralizarea promisă de ministrul Transporturilor, Sorin Grindeanu. Viitorul drum va lega orașul Galați de autostrada Soarelui, în zona Drajna, județul Călărași.


Grupul de Comunicare Strategică a anuntat vineri ca, cele mai multe cazuri noi de infectare cu SARS-CoV-2 faţă de ultima raportare sunt în Bucureşti – 1.598 şi în judeţele Cluj – 753, Timiş – 621, Suceava – 565, Braşov – 436, Bihor şi Constanţa – 371.


Călin Radu, procuror la Parchetul de pe lângă Judecătoria Sectorului 1, a declarat, vineri, ca polițiștul care a accidentat cu mașina două minore, pe una dintre ele mortal, pe trecerea de pietoni, ieri, în Capitala, nu era în misiune în timpul incidentului și nu avea semnalele acustice pornite, doar pe cele luminoase


Ministerul Economiei va propune creşterea amenzilor la 4% din cifra de afaceri pentru furnizorii de energie care nu respectă legislaţia, a afirmat, vineri, ministrul, Florin Spătaru, într-o conferinţă de presă.Citește mai departe

alcooldiscount.ro chilipirul-zilei.ro/ evomag.ro chicco.ro vivacredit.ro

Leave a Reply

Copyright © All rights reserved. | by AF themes.