January 26, 2022

Știri pe bune

Informații de ultima oră

OMS aprobă noi tratamente anti COVID-19

3 min read
alcooldiscount.ro noriel.ro watchshop.ro%20 evomag.roHepta

Două tratamente noi anti COVID-19 sunt recomandate de Organizaţia Mondială a Sănătăţii (OMS). Anunțul a fost publicat în revista medicală British Medical Journal (BMJ).
Este vorba despre Baricitinib, dezvoltat de producătorul farma Eli Lilly, şi anticorpii monoclonali de la GlaxoSmithKline şi Vir Biotechnology.

Astfel, tratamentul cu anticorpi monoclonali se numește Sotrovimab, un tratament cu anticorpi monoclonali. Este recomandat doar bolnavilor care nu au simptome grave de COVID-19 însă au risc  ridicat de spitalizare.

Totodată, Baricitinib, comercializat sub denumirea Olumiant, este un medicament utilizat, de regulă, la artrita reumatoidă. Este adresat pacienților cu simptome grave care trebuie să primească corticosteroizi. Prin administrarea acestuia se reduce necesitatea ventilării mecanice și crește rata de supravieţuire.

Cele trei tratamente recomandate anterior de OMS sunt: anticorpii de sinteză Ronapreve – septembrie 2021, antagonişti ai interleukinei 6, respectiv Tocilizumab şi Sarilumab – iulie 2021, şi corticosteroizi sistemici pentru pacienţii cu forme severe – septembrie 2020.

Sotrovimab şi Ronapreve au o eficiență incertă asupra tulpinii Omicron. 

OMS a respins utilizarea tratamentelor plasma convalescentă, Ivermectina şi Hidroxiclorchina.


Două tratamente noi anti COVID-19 sunt recomandate de Organizaţia Mondială a Sănătăţii (OMS). Anunțul a fost publicat în revista medicală British Medical Journal (BMJ).

Galerie Foto Tulpina Omicron a virusului SARS-CoV-2 a devenit extrem de repede dominantă în toată lumea, însă cofondatorul Microsoft are speranțe că pandemia se va sfârși. 


Noile date despre tulpina Omicron arată că aceasta este foarte contagioasă dar mai puțin agresivă decât variantele anterioare, ceea ce provoacă optimism cu privire la evoluția pandemiei de COVID-19, scrie AFP.


Tulpina Omicron de COVID-19 reprezintă 58,5% din totalul infecțiilor, devenind astfel dominantă la nivel global, transmite Organizaţia Mondială a Sănătăţii (OMS), citată de EFE.


Infecția cu SARS-CoV-2 nu poate fi tratată, deocamdată, ca o boală endemică precum gripa, întrucât incertitudinile sunt mari, iar virusul evoluează rapid, atrage atenția Organizația Mondială a Sănătății (OMS). Totodată, răspândirea tulpinii Omicron nu s-a stabilizat încă.

evomag.ro otter.ro kitunghii.ro vivacredit.ro


Medicamentul anti COVID-19 Molnupiravir va ajunge în România până la sfârșitul acestei luni, spune ministrul Sănătăţii, Alexandru Rafila.


În săptămâna 27 decembrie 2021- 2 ianuarie 2022 au fost înregistrate 100 de cazuri de gripă, în creștere accentuată față de 17 cazuri din aceeași perioadă din anul precedent, transmite INSP.


Irigatorul bucal este recunoscut pentru efectele sale benefice asupra sănătății orale. Există, însă, o întrebare care persistă: poate el să înlocuiască ața dentară?


După succesul vaccinului anti COVID-19 dezvoltat de Pfizer/BionTech, cele două mari companii de medicamente intenționează să dezvolte un vaccin împotriva zonei zoster, scrie DPA. Acesta va avea la bază aceeași tehnologie ARN Mesager. 


Am putea reveni la viața normală în următoarele două luni întrucât tulpina Omicron reprezintă un semn că pandemia de COVID-19, spune un expert din Danemarca. scrie mirror.co.uk.


Tot mai multe date arată că tulpina Omicron a virusului SARS-CoV-2 produce simptome mai ușoare ale căilor respiratorii superioare, comparativ cu variantele anterioare, anunță OMS, citată de Reuters.


Căprioarele cu coadă albă se infectează frecvent cu virusul SARS-CoV-2, arată un studu publicat în revista Nature, citat de DPA.


Acum, după ce se vor termina sărbătorile, cu siguranţă că ne vom propune, cei mai mulţi dintre noi, să slăbim. Şi deşi teoretic ştim destul de bine ce avem de făcut, în realitate nu ne este deloc uşor.


Organizaţia Mondială a Sănătăţii (OMS) nu și-a atins obiectivul de a vaccina anti COVID-19 peste 40% din populaţia lumii până la sfârşitul anului 2021. Motivul principal vine de la campaniile de vaccinare din Africa, scrie DPA.


Israelul a autorizat utilizarea de urgenţă a pastilei Paxlovid, produsă de compania americană Pfizer pentru tratarea infecției cu COVID-19, scrie EFE. Prima tranșă ajunge miercuri în Israel. Citește mai departe

alcooldiscount.ro chilipirul-zilei.ro/ evomag.ro chicco.ro vivacredit.ro

Leave a Reply

Copyright © All rights reserved. | by AF themes.