January 18, 2022

Știri pe bune

Informații de ultima oră

Intoleranța la histamină: Cauze, simptome și tratament

3 min read
alcooldiscount.ro noriel.ro watchshop.ro%20 evomag.roIntoleranța la histamină este ceea ce se întâmplă atunci când corpul este victima unui dezechilibru: o concentrație prea mare sau am putea spune chiar un exces de histamină.
Aceasta se poate confunda des cu anumite alergii (cum ar fi cele pe temă alimentară sau cu unele boli legate de gastroenterologie), tocmai pentru că joacă un rol important și la nivelul alergiilor. Totuși, este bine de știut că acest tip de intoleranță este foarte rar.
– Simptomele intoleranței la histamină pot consta în mâncărimi la nivelul pielii
Intoleranța la histamină: Cauze
Această afecțiune apare când are loc o eroare în organismul nostru, iar acesta nu mai poate face față acumulării de histamină. Enzima principală care se ocupă de eliminarea excesului de histamină din corp se numește diaminoxidaza (DAO, pe scurt). Astfel, aflăm că intoleranța la histamină are loc când această enzimă nu este suficientă, lipsește sau pur și simplu nu poate funcționa normal.
Printre motivele insuficienței diaminoxidazei se află și factorii genetici, consumul de alcool, medicamente și anumite afecțiuni gastrointestinale (de exemplu: infecții, urmări ale unei intervenții chirurgicale, inflamații ș.a.).
Intoleranța la histamină poate da dureri musculare
Care sunt principalele simptome
Atunci când cantitatea de histamină prezentă în organism întrece cotele obișnuite, pot apărea diferite afecțiuni ce se aseamănă destul de mult cu reacțiile alergice.
Simptomele pot fi reprezentate de mâncărimi, urticarie, umflarea buzelor și a limbii, strănutatul în exces, tuse. În plus, poate provoca și crampe, dureri, diaree, reflux gastric. În același timp, tensiunea poate fi și ea afectată.
De asemenea, durerile musculare și articulare sunt adesea întâlnite împreună cu celelalte simptome.

evomag.ro otter.ro kitunghii.ro vivacredit.ro

Crampele abdominale sunt pe lista simptomelor intoleranței la histamină
Atenție la ce alimente consumați
Există și alimente încărcate cu histamină care pot îngreuna sarcina diaminoxidazei, precum salamul și cârnații (aici intră orice înseamnă carne afumată), nucile, anumite dulciuri, oțetul. Până și unele fructe și legume sunt de evitat (aici se încadrează fructele uscate, citricile, bananele, căpșunile, roșiile, fasolea, vinetele, spanacul, fructele de mare). Chiar și ciocolata, mâncarea reîncălzită și cea la conservă reprezintă un risc.
Este recomandat pentru cei cu această condiție medicală, să evite varza murată sau brânzeturile în stare de maturare. Este indicat ca toate alimentele să fie consumate cât timp sunt încă proaspete. Alcoolul, băuturile și alimentele fermentate, cât și produsele lactate precum iaurtul trebuie înlăturate din dietă.
Sunt, de asemenea, și factori care blochează enzima principală care poate echilibra conținutul de histamina din corp. Persoanele cu intoleranță la histamină trebuie să fie atenți la consumul de alcool (așa cum am menționat deja mai sus), băuturi energizante, ceai negru și ceai verde.
Lista alimentelor interzise poate fi copleșitoare, însă haideți să vedem ce produse pot fi consumate în această situație. Ouăle gătite nu reprezintă nicio amenințare și nici carnea și peștele proaspăt. Fructele și legumele proaspete ar trebui să fie o alegere bună atâta timp cât stați deoparte de cele pe care le-am enumerat în lista alimentelor cu conținut ridicat de histamină.

Tratamentul medicamentos
Medicamentele sunt doar adiacente dietei alimentare. Atunci când simptomele iau amploare și nu se schimbă doar prin regim, putem apela la medicamnetele antihistaminice.
Acestea sunt folosite pentru ameliorarea simptomelor de alergie. De asemenea, vitamina B și C, Zincul sut suplimente alimentare care ajută în combaterea simptomelor.
Intoleranța la histamină poate fi o condiție care afectează viața de zi cu zi, însă dacă regimul este respectat, persoanele afectate pot duce un stil de viață normal și sănătos, fără probleme.Citește mai departe

alcooldiscount.ro chilipirul-zilei.ro/ evomag.ro chicco.ro vivacredit.ro

Leave a Reply

Copyright © All rights reserved. | by AF themes.