January 18, 2022

Știri pe bune

Informații de ultima oră

Fost ministru al Apărării din Danemarca, acuzat că a divulgat secrete de stat

2 min read
alcooldiscount.ro noriel.ro watchshop.ro%20 evomag.roFostul ministru danez al apărării Claus Hjort Frederiksen a anunțat vineri că a fost acuzat de încălcarea unei secțiuni din codul penal care include trădarea, pentru divulgarea de secrete de stat, scrie Reuters.

Claus Hjort Frederiksen, care a ocupat funcția de ministru al Apărării între 2016 și 2019, a fost acuzat de încălcarea secțiunii 109 a codului, rar utilizată, care prevede o pedeapsă de cel mult 12 ani de închisoare, deși nu a fost clar de ce anume a fost acuzat. Secțiunea 109 se referă la orice “persoană care divulgă sau transmite orice informații privind negocieri, deliberări sau rezoluții secrete ale statului sau drepturile sale în raport cu state străine”.

Reacţia fostului ministru danez, pus în faţa acuzaţiilor

evomag.ro otter.ro kitunghii.ro vivacredit.ro

O declarație publicată vineri de Frederiksen nu a precizat la ce se referă acuzațiile sau dacă acestea se referă la perioada în care a fost ministru. “M-am exprimat în calitate de membru al Parlamentului cu privire la o problemă politică și nu am nimic de adăugat în prezent. Dar nu aș putea visa niciodată să fac ceva care ar putea dăuna Danemarcei sau intereselor Danemarcei”, a declarat Frederiksen într-un comunicat, citat de Mediafax. Nu este clar la ce comentarii s-a referit Frederiksen în declarația sa.

Biroul procurorului și Ministerul Apărării au refuzat să comenteze declarația lui Frederiksen.
Vestea vine după ce luna trecută a fost reținut șeful unității de Informații Externe a Danemarcei, acuzat în temeiul aceleiași secțiuni a legii pentru presupusa sa implicare într-un caz de scurgeri de informații “foarte clasificate”. Lars Findsen a negat că a comis vreo infracțiune, descriind acuzația ca fiind “complet nebună”.
Puteţi urmări ştirile Observator şi pe Google News!Citește mai departe

alcooldiscount.ro chilipirul-zilei.ro/ evomag.ro chicco.ro vivacredit.ro

Leave a Reply

Copyright © All rights reserved. | by AF themes.