January 18, 2022

Știri pe bune

Informații de ultima oră

Cum se face programarea copiilor pentru vaccinarea împotriva SARS-CoV-2. Noi detalii oferite de Andrei Baciu

2 min read
alcooldiscount.ro noriel.ro watchshop.ro%20 evomag.roVaccinarea copiilor cu vârsta cuprinsă între 5 și 11 ani va începe din 26 ianuarie, iar programările pot fi făcute încă de acum.

Secretarul de stat în Ministerul Sănătăţii, Andrei Baciu, a oferit mai multe detalii privind procesul de vaccinare a copiilor și a explicat cum se face programarea în platforma Ro Vaccinare, într-un interviu pentru Stirile PRO TV.
„Întrăm pe aceeași platformă vaccinare-covid.gov.ro, unde pe harta respectivă o să vedem și o iconiță colorată simbolic. Selectând un centru de vaccinare vedem acolo simbolul marcat cu P_Ped, de la vaccin pediatric. Și acelea sunt centrele care au vaccin pentru copiii între 5 și 11 ani. Ne putem programa deja într-unul din aceste centre, urmând ca începând cu data de 26 să mergem să ne vaccinăm efectiv”, a declarat Andrei Baciu.

Programarea în platformă nu este însă obligatorie. Vaccinarea se poate face și prin prezentare directă în centrele din țară.
În prima zi, aproximativ 1.000 de copii au fost înscriși în platforma de vaccinare. Copii pot fi programați de pe conturile părinților, care trebui să îi și însoțească apoi la centrele de vaccinare.
Andrei Baciu a mai precizat că riscul de apariție a miocarditei la copii este extrem de scăzut, iar legăturile cu vaccinarea nu depășesc oricum nivelul de apariție ale acestora în populația generală fără să aibă legătură cu vaccinarea.

evomag.ro otter.ro kitunghii.ro vivacredit.ro

„Toate vaccinurile existente, inclusiv acesta, cu o nouă recomandare între 5 și 11 ani sunt vaccinuri sigure și sunt vaccinuri eficiente. Au fost deja aprobate deja de toate instituțiile și de toate forurile care dau aceste aprobări și autorizații de punere pe piață. Deci dacă sunt întrebări particulare trebuie discutat cu medicul”, a mai declarat Andrei Baciu.

„E important de știu că toate reacțiile adverse de care s-a discutat, inclusiv acestea, sunt reacții adverse minore. Dacă vorbim de reacții locale, fie că vorbim de o mică durere – e gestul emcanic de vaccinare și apar oricum și la restul vaccinurilor pe care le facem. Iar chestiuni mai generale, fie că vorbim de febră sau mici dureri, acestea apar pentru perioade scurte de timp”, a mai adăugat secretarul de stat.
Și copiii sunt afectați de virus și pot ajunge în situații critice, la terapie intensivă. Andrei Baciu atrage atenția că cea mai importantă măsură de protecție pentru copii este vaccinarea, în condițiile în care nu toate opțiunile de tratament valabile pentru adulți sunt valabile sunt recomandate și pentru ccopii.
Autoritățile se așteaptă ca aproximativ 20% dintre copiii din România să fie imunizați împotriva SARS-CoV-2.Citește mai departe

alcooldiscount.ro chilipirul-zilei.ro/ evomag.ro chicco.ro vivacredit.ro

Leave a Reply

Copyright © All rights reserved. | by AF themes.