January 18, 2022

Știri pe bune

Informații de ultima oră

Ce spune un medic despre criteriul privind închiderea şcolilor: Se legalizează selecţia naturală

4 min read
alcooldiscount.ro noriel.ro watchshop.ro%20 evomag.roLucian Alecu

Medicul Gabriel Tatu-Chițoiu critică dur decizia Guvernului de a lega închiderea școlilor de numărul de paturi ATI ocupate în spitalele din județ. Legalizează selecția naturală, bate orice închipuire, spune medicul român.
„Binomul spital-școală în eternă și fascinantă Românie sau cum să continui să legalizezi selecția naturală în COVID. Suntem deja obișnuiți cu schimbări de reguli în timpul jocului dar mărturisesc că greu mi-aș fi închipuit că prin scormonirea minții poți găși un asemenea criteriu pentru a menține școlile deschise (gradul de ocupare al paturilor de spital CU Covid 19). Criteriu care înlocuiește gradul de vaccinare al personalului din școli”, a comentat medicul Gabriel Tatu-Chițoiu pe Facebook.

Medicul critică autoritățile pentru că nu au implementat certificatul verde și pentru că nu-i testează pe copii. În plus, Tatu-Chițoiu susține că ultimul criteriu introdus de autorități reprezintă o invenție autohtonă.

„În școli copiii tușesc pe rupte, unii se testează și află că au Covid alții tușesc în continuare fără să se testeze, …personalul didactic este/nu este vaccinat iar criteriul este…câți bolnavi de Covid sunt în spital. De certificat verde nu mai vorbește nimeni. Nu cred că acest criteriu a mai fost inventat în altă țară. Imaginația carpato-dunăreană în a eluda realitatea bate orice închipuire”, a precizat medicul Gabriel Tatu-Chițoiu.

Ministerul Sănătății și Ministerul Educației au decis să modifice modul de organizare a cursurilor școlare în timpul valului Omicron al pandemiei. Astfel, toate unitățile școlare dintr-un județ vor fi închise dacă unitățile medicale județene vor avea ocupate paturile ATI în proporție de 75%.

Situația va fi prezentată pe site-urile DSP și ale inspectoratelor școlare. În fiecare zi de joi se va decide modul de organizare a cursurilor în săptămâna următoare.

 

(sursa: Mediafax)


Medicul Gabriel Tatu-Chițoiu critică dur decizia Guvernului de a lega închiderea școlilor de numărul de paturi ATI ocupate în spitalele din județ. Legalizează selecția naturală, bate orice închipuire, spune medicul român.

Galerie Foto Poliţistul care a accidentat mortal, joi, o fată de 13 ani obţinuse permisul de conducere în România în 2012 şi l-a preschimbat în 2016 în Marea Britanie, fiind valabil pe bază de reciprocitate cu Uniunea Europeană, a informat Biroul de presă al Poliţiei Capitalei.


Elevii de gimnaziu și liceu își vor putea face singuri testele, la școală, sub supravegherea cadrului didactic, anunță ministrul Educației, Sorin Cîmpeanu. El spune că a primit asigurări că testele pe bază de salivă vor ajunge în școli în două-trei săptămâni.


Ministrul Sănătății, Alexandru Rafila, a anunțat că autoritățile vor încerca să țină școlile deschise. În prezent, nu există județe în pericol de suspendare a cursurilor cu prezența fizică a elevilor.

evomag.ro otter.ro kitunghii.ro vivacredit.ro


Aproape 10.000 de cazuri noi COVID și 30 de decese sunt anunțate vineri în bilanțul provizoriu COVID.


Incidența cazurilor de Covid a depășit vineri în Capitală 4 la mie, fiind în creștere față de ziua anterioară.


Ministerul Sănătăţii anunţă, vineri, că a modificat Protocolul de tratament al infecţiei cu virusul SARS-CoV-2.


Președintele PSD, Marcel Ciolacu, a intrat în carantină pentru că s-a recent cu Lucian Romașcanu, ministrul Culturii, care joi a anunțat că este infectat cu virusul SARS-CoV-2, a transmis Antena3.


INS anunță că în România, în luna noiembrie a anului trecut, a scăzut numărul căsătoriilor și a crescut cel al divorțurilor. Evoluția este diferită în ceea ce privește nașterile și decesele. Comparațiile sunt făcute cu luna octombrie din 2021 și cu luna noiembrie din 2020.


Institutul Naţional de Sănătate Publică a anuntat vineri că, în săptămâna 3 – 9 ianuarie, au fost raportate la nivel naţional 107 cazuri de gripă clinică, în comparaţie cu 26 de cazuri înregistrate în săptămâna similară din anul 2021.


Medicul Octavian Jurma spune că s-a depășitt pragul de 200 de copii internați în spital din cauza Covid, cu o săptămână mai repede decât prognoza făcută în acest sens.


Meteorologii anunță că până sâmbătă seara va fi vreme frumoasă în București, cu temperaturi peste mediile normale din această perioadă. De asemenea, vor fi reprize de vânt și ceață în special pe parcursul nopții.


Ministrul Familiei, Gabriela Firea, anunță demararea unor controale la centrele de plasament, în casele familiale, dar și la asistenții maternali, pentru că s-au înmulțit cazurile de violențe verbale sau fizice, abuzuri, inclusiv sexuale: „Am toleranță zero față de abuzurile la adresa copiilor!”.


„Am primit datele opera­ţionale legate de perfor­manţa companiei din 2021. Pentru Gazprom a fost un an în care am zdrobit recorduri“, spune Alexey Miller, CEO al colosului rus, într-un editorial pe site-ul Gazprom.


Secretarul general al Națiunilor Unite, Antonio Guterres, a declarat joi că va participa la deschiderea Jocurilor Olimpice de iarnă de la Beijing, luna viitoare, cu mesajul că evenimentul “trebuie să fie un instrument de pace în lume”, informează Reuters.Citește mai departe

alcooldiscount.ro chilipirul-zilei.ro/ evomag.ro chicco.ro vivacredit.ro

Leave a Reply

Copyright © All rights reserved. | by AF themes.