January 26, 2022

Știri pe bune

Informații de ultima oră

Autoritățile din patru județe din sud-estul țării vor să construiască un drum expres

4 min read
alcooldiscount.ro noriel.ro watchshop.ro%20 evomag.roUn drum expres în sud-estul țării ar putea fi primul mare proiect de infrastructură implementat după descentralizarea promisă de ministrul Transporturilor, Sorin Grindeanu. Viitorul drum va lega orașul Galați de autostrada Soarelui, în zona Drajna, județul Călărași.
Consiliile județene din Galați, Brăila, Ialomița și Călărași s-au asociat pentru a realiza un drum expres în zona de sud-est a țării. Este primul proiect important care apare după ce ministrul Transporturilor, Sorin Grindeanu, le-a solicitat autorităților locale să coordoneze anumite investiții de importanță națională.

„Am trimis înştiinţări în acest sens către toate autorităţile locale… Autorităţile locale se vor ocupa de bunul mers al acestor obiective, iar noi cei de la MT plătim. Este clar că, la ora actuală, CNAIR şi-a depăşit capacitatea de gestionare a proiectelor, care sunt foarte multe”, a declarat, recent, Sorin Grindeanu.

Proiectul care va fi coordonat de către noua asociere administrativă presupune construirea unui drum TransRegio Galați – Brăila – Slobozia (Ialomița) – Drajna – Autostrada A2 – Chiciu (Călărași), în parteneriat cu Ministerul Transporturilor. Șeful noii asociații a fost ales președintele Consiliului Județean Galați.

„Este practic o alianță administrativă pentru dezvoltarea acestei regiuni a țării. Împreună, vom elabora, coordona și implementa proiecte majore în infrastructura de transport și vom atrage fonduri, europene sau de la bugetul de stat, pentru dezvoltarea economică a celor patru județe, inclusiv prin atragerea de investitori. De aceea, vom fructifica orice șansă de conectare a regiunii la marile rețele de transport”, a declarat Costel Fotea, președintele Consiliului Județean Galați.

Potrivit primelor calcule, investiția este evaluată la cel puțin 500.000 de milioane de euro. Proiectul va fi realizat de autoritățile locale și va fi depus spre finanțare europeană de Ministerul Transporturilor.

Șoseaua va avea peste o sută de kilometri și va lega orașul Galați de Autostrada Soarelui. În prima etapă, o firmă va fi delegată să stabilească traseul și lungimea viitorului drum expres. În cel mai optimist scenariu, lucrările ar putea să înceapă în 2024.

(sursa: Mediafax)


Un drum expres în sud-estul țării ar putea fi primul mare proiect de infrastructură implementat după descentralizarea promisă de ministrul Transporturilor, Sorin Grindeanu. Viitorul drum va lega orașul Galați de autostrada Soarelui, în zona Drajna, județul Călărași.


O alertă cu bombă la un centru comercial din Băneasa a pus autoritățile pe jar.


Grupul de Comunicare Strategică a anuntat vineri ca, cele mai multe cazuri noi de infectare cu SARS-CoV-2 faţă de ultima raportare sunt în Bucureşti – 1.598 şi în judeţele Cluj – 753, Timiş – 621, Suceava – 565, Braşov – 436, Bihor şi Constanţa – 371.


Călin Radu, procuror la Parchetul de pe lângă Judecătoria Sectorului 1, a declarat, vineri, ca polițiștul care a accidentat cu mașina două minore, pe una dintre ele mortal, pe trecerea de pietoni, ieri, în Capitala, nu era în misiune în timpul incidentului și nu avea semnalele acustice pornite, doar pe cele luminoase

evomag.ro otter.ro kitunghii.ro vivacredit.ro


Ministerul Economiei va propune creşterea amenzilor la 4% din cifra de afaceri pentru furnizorii de energie care nu respectă legislaţia, a afirmat, vineri, ministrul, Florin Spătaru, într-o conferinţă de presă.


Acordarea burselor și aplicarea măsurilor de prevenire și combatere a pandemiei în școli au fost temele discutate, vineri, la întâlnirea premierului Nicolae Ciucă cu reprezentanții Consiliului Național al Elevilor.


Liderul AUR, George Simion, împreună cu mai mulţi susţinători, a intrat în Primăria din Timişoara susținând că îl caută pe primarul Dominic Fritz pentru a programa o audienţă. Ulterior, edilul a spus că o bandă a intrat în mod ilegal în sediu și a cerut Poliției să-i identifice pe participanți.


Liderul partidului Forța Dreptei, Ludovic Orban, transmite că a avut Covid-19. „M-am îmbolnăvit deşi sunt vaccinat şi cu doza a treia, administrată în octombrie 2021 şi respect regulile de protecţie sanitară. Nu am avut o formă gravă”, anunță fostul lider al PNL.


Realitățile României de astăzi impun o plafonare a prețurilor la energie și gaze și, în consecință, umaniștii solicită Guvernului României să găsească soluțiile optime pentru consumatori și pentru mediul economic.


Alianţa pentru Unirea Românilor (AUR) solicită demiterea ministrului Afacerilor Interne, Lucian Bode, susţinând că evenimente grave care au avut loc recent “au dezvăluit incapacitatea MAI de a asigura ordinea publică, domnia legii şi siguranţa cetăţenilor”.


Comitetul Național pentru Situații de Urgență a aprobat, vineri, o hotărâre care prevede actualizarea listei țărilor sau teritoriilor de risc epidemiologic ridicat, doar pentru statele membre UE și SEE, precum și excluderea din zona roșie a 13 țări.


Tramvaiele liniei 40 vor circula pe un traseu modificat în acest weekend, pentru a permite efectuarea unor lucrări la reţeaua de canalizare pe Calea Călăraşi, între Strada Traian şi Strada Popa Nan, a anunţat, vineri, Asociaţia de Dezvoltare Intercomunitară
pentru Transport Public Bucureşti – Ilfov (TPBI).


CFR SA a anunțat vineri semnarea contractului pentru studiul de fezabilitate al lucrărilor de electrificare și reabilitare a liniei de cale ferată Constanța-Mangalia.


Medicul Gabriel Tatu-Chițoiu critică dur decizia Guvernului de a lega închiderea școlilor de numărul de paturi ATI ocupate în spitalele din județ. Legalizează selecția naturală, bate orice închipuire, spune medicul român.

Galerie Foto Poliţistul care a accidentat mortal, joi, o fată de 13 ani obţinuse permisul de conducere în România în 2012 şi l-a preschimbat în 2016 în Marea Britanie, fiind valabil pe bază de reciprocitate cu Uniunea Europeană, a informat Biroul de presă al Poliţiei Capitalei.Citește mai departe

alcooldiscount.ro chilipirul-zilei.ro/ evomag.ro chicco.ro vivacredit.ro

Leave a Reply

Copyright © All rights reserved. | by AF themes.