January 18, 2022

Știri pe bune

Informații de ultima oră

ANUNȚUL ministrului Energiei așteptat pe piața de capital. Când se va lista Hidroelectrica

4 min read
alcooldiscount.ro noriel.ro watchshop.ro%20 evomag.roAșteptată deja de mai mulți ani, listarea Hidroelectrica ar putea deveni realitate. Ministrul Energiei, Virgil Popescu, spune că Fondul Proprietatea va face acest lucru „cât de curând posibil” pentru 15% din acțiiunile produătorului de energie. Totodată, guvernul nu se va implica în acest proces.
Anul trecut, România s-a angajat în listarea a 15% din Hidroelectrica până în iunie 2023 ca parte a obiectivelor convenite cu UE, prin Planul Naţional de Redresare şi Rezilienţă (PNRR).

FP deține 20% din Hidroelectrica, în timp ce statul român are 80% din acțiuni. În anul 2020, Parlamentul a interzis vânzarea acțiunilor companiilor de stat timp de 2 ani pentru că pandemia de COVID-19 ar putea micșora prețul acțiunilor, ceea ce ar duce la prejudicierea intereselor naţionale.

„Interdicţia nu ne permite să efectuăm un IPO, însă susţinem listarea întregii participaţii a Fondului Proprietatea, sau a unei părţi din ea, de cel puţin 15% pe Bursa de Valori Bucureşti. Vom vota pentru”, a declarat Virgil Popescu pentru Reuters.

Evaluarea Hidroelectrica a crescut cu 66% în 2021, de la 25,6 miliarde de lei, la 42,6 miliarde de lei, ceea ce înseamnă că 15% din Hidroelectrica reprezintă 6,5 miliarde de lei, respectiv 1,3 miliarde de euro.

„Principalul nostru obiectiv este de a efectua un IPO pe Hidroelectrica, şi de a face acest lucru cât de curând posibil, deoarece compania este într-o poziţie grozavă, prin care poate beneficia în urma unei listări pe Bursa de Valori Bucureşti”, a spus Johan Meyer, manager de portofoliu al FP.

Hidroelectria produce circa 30% din energia electrică a țării prin 200 de hidrocentrale. Aceasta a ieșit din insolvenţă în 2017.

Totodată, FP are o capitalizare de 13 miliarde de lei, iar acțiunile la Hidroelectrica valoarează 8,5 miliarde de lei.

În data de 28 februarie 2022, Hidroelectria publică bilanțul pe 2021. 

BVB are o capitalizare de 50 de miliarde de dolari, fiind una dintre cele mai mici din regiune. 

 

 


Așteptată deja de mai mulți ani, listarea Hidroelectrica ar putea deveni realitate. Ministrul Energiei, Virgil Popescu, spune că Fondul Proprietatea va face acest lucru „cât de curând posibil” pentru 15% din acțiiunile produătorului de energie. Totodată, guvernul nu se va implica în acest proces.


Cele mai mari scumpiri din 2021 au fost la gaze naturale, ulei alimentar şi cartofi s-au scumpit. Transportul aerian s-a ieftinit, potrivit datelor INS.

Galerie Foto Este tentant să judeci toate jocurile de casino după marginea casei.


În industria prelucrătoare au crescut comenzile noi cu 18,5%, între 1 ianuarie – 30 noiembrie 2021, față  de aceeași perioadă din anul anterior, arată datele INS.

evomag.ro otter.ro kitunghii.ro vivacredit.ro


Inflația a ajuns la 8,19% în decembrie 2021, de la 7,8% în luna anterioară. Produsele nealimentare s-au scumpit cu 10,73%, mâncarea cu 6,69%, iar serviciile cu 4,49%, arată datele INS. 

Galerie Foto Șocul uriaș al facturilor a ajuns și la case mai mari. Muzeul Național Peleș a primit o factură de 86.463 de lei pentru gazele consumate în luna decembrie, cu o majorare de tarif de aproape 80% față de prețul perceput până acum de furnizor. 


Nouă companii cu afaceri de peste 100 de milioane de lei au intrat în insolvenţă în primele 11 luni din 2021, datele pe decembrie nefiind încă disponibile, potrivit informaţiilor de la Registrul Comerţului citate de ZF.


Investiţiile directe ale nerezidenţilor au crescut la 186,44% în primele 11 luni din 2021, ajungând la 6,866 miliarde de euro, față de 2,397 miliarde de euro în perioada ianuarie – noiembrie 2020, arată datele BNR.


ANPC va înființa Comandamentul pentru Energie pentru a verifica reclamațiile consumatorilor casnici, cu privire la sumele exorbitante din facturile la electricitate și gaze naturale.


În plin scandal al facturilor uriașe la energie, vin și primele răspunsuri de la furnizori. Peste 45% dintre clienţii Engie România nu au întrunit condiţiile legale de eligibilitate pentru a beneficia de măsurile de plafonare sau compensare, după cum anunță compania. Așadar, măsurile luate de guvern, controalele anunțate de ANRE nu au efecte asupra furnizorilor, care se încăpățâneasă să-și îngenuncheze clienții. 


Fie ca  îți dorești articole vestimentare ocazionale, sau  articole vestimentare specifice pentru evenimente extraordinare , ori doresti  doar să-ți improspatezi garderoba cu cele mai recente modele de imbracaminte sau  încălțăminte, ai la dispozitie o varianta usor de folosit si care iti va aduce in plus si economie de timp si bani   – Codul de Reducere.


Datoria externă a României a crescut cu 6.430 de milioane euro în perioada ianuarie – noiembrie 2021, transmite BNR. 


În Europa, creşterea dramatică a preţurilor energiei pune presiune pe consumatorii ajunşi în pragul disperării după doi ani de coronavirus, lockdownuri şi îngrijorări privind locurile de muncă, scrie Bloomberg.Citește mai departe

alcooldiscount.ro chilipirul-zilei.ro/ evomag.ro chicco.ro vivacredit.ro

Leave a Reply

Copyright © All rights reserved. | by AF themes.