January 26, 2022

Știri pe bune

Informații de ultima oră

România reduce la patru luni termenul pentru doza booster a vaccinurilor

3 min read
alcooldiscount.ro noriel.ro watchshop.ro%20 evomag.roHepta Valeriu Gheorghiță

România va începe de luni să administreze doza booster de vaccin anti-COVID-19 la patru luni după încheierea schemei de vaccinare, a anunțat Valeriu Gheorghiţă.
Medicul spune că toate persoanele care au cel puțin 4 luni de la prima schemă de vaccinare completă pot să meargă să facă doza booster.

„Datele științifice ne arată o protecție sporită, o refacere a eficienței vaccinurilor față de infecțiile cu Omicron. De ce am ales pragul de 4 luni? Ne-am uitat la ce se întâmplă în celelalte țări europene, iar majoritatea au ales praguri de 3 luni sau 4 luni. Am decis să optăm pentru pragul de 4 luni pentru că datele științifice ne arată că protecția față de varianta Omicron începe să scadă destul de mult după cea de-a patra lună de la prima schema de vaccinare. Un al doilea lucru important este legat de faptul că, din punct de vedere al efectului imunologic, practic mai devreme de patru luni se pierde efectul de booster real pe care o doză de vaccin o are asupra răspunsului imun”, a declarat, joi, medicul.

Această modificare va fi disponibilă începând de luni, 17 ianuarie,

Practic, toate persoanele care au minim patru luni de la prima schemă se pot prezenta pentru doza booster, inclusiv copiii de peste 12 ani.

(sursa: Mediafax)


România va începe de luni să administreze doza booster de vaccin anti-COVID-19 la patru luni după încheierea schemei de vaccinare, a anunțat Valeriu Gheorghiţă.

Galerie Foto Conducătorul auto a fost testat cu aparatul etilotest și s-a constatat că acesta nu consumase băuturi alcoolice, transmite Poliția Capitalei. 


Marian Vanghelie, fostul edil de la sectorul 5, a fost ridicat joi, de acasă, de procurorii DNA. El ar fi cercetat într-un dosar de corupţie, legat de activitatea de pe vremea când era primar, scrie Antena3


Comitetul naţional pentru coordonarea activităţilor privind vaccinarea împotriva SARS-CoV-2 a anințat că începând cu data de 26 ianuarie, copiii cu vârste între 5 şi 11 ani vor putea fi imunizaţi anti-COVID


Fostul ministru al Fondurilor Europene din guvernul condus de Ludovic Orban, Marcel Boloș, ar urma să fie nominalizat la Ministerul Cercetării, Inovării şi Digitalizării din partea PNL, au declarat pentru Mediafax surse liberale. Postul este liber după demisia lui Florin Roman.

evomag.ro otter.ro kitunghii.ro vivacredit.ro


Fostul premier Ludovic Orban îl critică pe preşedintele PSD, Marcel Ciolacu, pentru că „apelează, din nou, la scuza grelei moşteniri”.


O fată de 14 ani a fost a fost prinsă beată la volan, pe o șosea din județul Hunedoara.


Direcţia de Sănătate Publică Timiş a anunţat joi apariţia unui nou focar COVID-19, după o tabără de schi în Serbia. 14 copii sunt infectați.


Deputatul PNL, Ionuț Stroe, îl critică pe Facebook pe ministrul Sănătății, Alexandru Rafila, în contextul creșterii numărului de cazuri de Covid:„Înainte de sărbători, opțiunea din partea ministrului a fost să venim cu alte relaxări, ca și cum nimic nu s-ar întâmpla, iar acum doar tace”.


9.785 de cazuri noi COVID și 34 de decese sunt anunțate în bilanțul de joi, pentru ultimele 24 de ore. Un deces a fost înregistrat la categoria de vârstă 20-29 ani. Județele Brașov și Ilfov au intrat în scenariul roșu, cu incidențe de 3,2 la mie, respectiv 3,19.


O tânără de 25 de ani din Bihor a murit din cauze asociate COVID. Avea și alte probleme de sănătate și nu era vaccinată.


Președintele Consiliului Județean Timiș, Alin Nica, și vicepreședintele instituției, Alexandru Proteasa, au fost confirmați cu virusul SARS-CoV-2.


Medicul Octavian Jurma trage un semnal de alarmă în ceea ce privește varianta Omicron a coronavirusului. Nu este un porumbel al păcii, este un troian pe care îl invităm în casele noastre ca vaccin natural și care poate ucide, susține specialistul timișorean.


Bucureștiul ajunge la o rată de infectare de 3,63 la mie.


În Franţa va avea loc una dintre cele mai mari greve din sistemul de educație din ultimele decenii. De la redeschiderea şcolilor de după sărbători, aproximativ 10.000 de clase au fost închise din cauza COVID. Sindicatele susţin că Guvernul a avut o abordare dezorganizată.Citește mai departe

alcooldiscount.ro chilipirul-zilei.ro/ evomag.ro chicco.ro vivacredit.ro

Leave a Reply

Copyright © All rights reserved. | by AF themes.