January 26, 2022

Știri pe bune

Informații de ultima oră

MI5 avertizează că un agent al serviciilor secrete chineze este activ în Parlamentul britanic

2 min read
alcooldiscount.ro noriel.ro watchshop.ro%20 evomag.roServiciul britanic de Informaţii Interne (MI5) a emis un avertisment rar pentru parlamentari, potrivit căruia un agent chinez s-a infiltrat în Parlament pentru a interveni în politica britanică, potrivit BBC.

O alertă a serviciului de securitate a transmis că este vorba despre Christine Ching Kui Lee, care “a stabilit legături” pentru Partidul Comunist Chinez (PCC) cu actuali și aspiranți la funcția de parlamentar.
Aceasta a făcut apoi donații către politicieni, finanțarea provenind de la cetățeni străini din China și Hong Kong.

evomag.ro otter.ro kitunghii.ro vivacredit.ro

Decizia vine după o investigație “semnificativă și de lungă durată” a MI5, au declarat surse de la Whitehall pentru BBC.
Serviciul de securitate a declarat că orice persoană contactată de Christine Ching Kui Lee ar trebui să fie “conștientă de afilierea ei” și de “misiunea acesteia de a promova agenda PCC”.
S-a cerut deportarea lui Christine Ching Kui Lee
Parlamentarul conservator și fostul lider al partidului, Sir Iain Duncan Smith, a adus în discuție alerta în Camera Comunelor, confirmând că aceasta a fost trimisă prin e-mail parlamentarilor de către președintele Parlamentului.
Sir Iain Duncan Smit a spus că este “o chestiune de mare îngrijorare”, solicitând ca Lee să fie deportată și cerând guvernului să facă o declarație în fața Parlamentului.

Fostul ministru al Apărării Tobias Ellwood a cerut, de asemenea, o declarație în Camera Comunelor, adăugând: “Acesta este genul de interferență în zona gri pe care acum o anticipăm și la care ne așteptăm din partea Chinei. Dar faptul că s-a întâmplat în acest Parlament, trebuie să existe o reacție de urgență din partea acestui guvern”.Citește mai departe

alcooldiscount.ro chilipirul-zilei.ro/ evomag.ro chicco.ro vivacredit.ro

Leave a Reply

Copyright © All rights reserved. | by AF themes.