January 18, 2022

Știri pe bune

Informații de ultima oră

Investițiile străine cresc SPECTACULOS. Avans de peste 186% în primele 11 luni din 2021

4 min read
alcooldiscount.ro noriel.ro watchshop.ro%20 evomag.roInvestiţiile directe ale nerezidenţilor au crescut la 186,44% în primele 11 luni din 2021, ajungând la 6,866 miliarde de euro, față de 2,397 miliarde de euro în perioada ianuarie – noiembrie 2020, arată datele BNR.
“Investiţiile directe ale nerezidenţilor în România au însumat 6,866 miliarde de euro (comparativ cu 2,397 miliarde euro în perioada ianuarie – noiembrie 2020), din care participaţiile la capital (inclusiv profitul reinvestit net estimat) au însumat valoarea netă de 5,499 milioane euro, iar creditele intragrup au înregistrat valoarea netă de 1,367 milioane euro”, arată documentul.

Firmele cu capital străin nou înfiinţate au ajuns la 5.284 în primele 11 luni din 2021, cu 42,2% mai multe raportat la aceeași perioadă din 2020, potrivit datelor de la  Registrul Comerţului. Acestea au un capital social subscris în sumă totală de 41,109 milioane de dolari, cu 107,3% mai mare faţă față de companiile înmatriculate în ianuarie – noiembrie 2020, care însumau 19,828 milioane de dolari.Au fost înmatriculate 558 de societăţi cu participare străinăîn noiembrie 2021. Cele mai multe au obiect de activitate comerţul cu ridicata şi amănuntul, repararea auto şi moto, activităţi profesionale, administrative, ştiinţifice şi tehnice şi construcţii.
În noiembrie 202 existau 236.260 societăţi cu participare străină la capitalul social. Valoarea capitalului subscris este de  64,354 miliarde de dolari.

Cei mai mulți investitori sunt italieni – 50.517, cu capital subscris de 3,902 miliarde de dolari. Cea mai mare valoare a capitalului social este al firmelor olandeze – 12,441 miliarde de dolari din 5.656 de societăți.


Investiţiile directe ale nerezidenţilor au crescut la 186,44% în primele 11 luni din 2021, ajungând la 6,866 miliarde de euro, față de 2,397 miliarde de euro în perioada ianuarie – noiembrie 2020, arată datele BNR.


ANPC va înființa Comandamentul pentru Energie pentru a verifica reclamațiile consumatorilor casnici, cu privire la sumele exorbitante din facturile la electricitate și gaze naturale.


În plin scandal al facturilor uriașe la energie, vin și primele răspunsuri de la furnizori. Peste 45% dintre clienţii Engie România nu au întrunit condiţiile legale de eligibilitate pentru a beneficia de măsurile de plafonare sau compensare, după cum anunță compania. Așadar, măsurile luate de guvern, controalele anunțate de ANRE nu au efecte asupra furnizorilor, care se încăpățâneasă să-și îngenuncheze clienții. 


Fie ca  îți dorești articole vestimentare ocazionale, sau  articole vestimentare specifice pentru evenimente extraordinare , ori doresti  doar să-ți improspatezi garderoba cu cele mai recente modele de imbracaminte sau  încălțăminte, ai la dispozitie o varianta usor de folosit si care iti va aduce in plus si economie de timp si bani   – Codul de Reducere.

evomag.ro otter.ro kitunghii.ro vivacredit.ro


Datoria externă a României a crescut cu 6.430 de milioane euro în perioada ianuarie – noiembrie 2021, transmite BNR. 


În Europa, creşterea dramatică a preţurilor energiei pune presiune pe consumatorii ajunşi în pragul disperării după doi ani de coronavirus, lockdownuri şi îngrijorări privind locurile de muncă, scrie Bloomberg.


România primește, astăzi, 1,9 miliarde de euro din Planul Naţional de Redresare şi Rezilienţă (PNRR), întrucât au fost atinse ţintele şi jaloanele din trimestrul IV 2021, transmite Ministerul Investiţiilor şi Proiectelor Europene (MIPE).

Galerie Foto Guvernul vrea să-i disciplineze pe comercianții care, apelând la diverse trucuri, îi păcălesc pe clienți.


Cursele aeriene și-au revenit parțial anul trecut față de 2020. Astfel, acestea au crescut  cu 130% în decembrie 2021, raportat la aceeași lună din anul precedent, însă se situează în scădere cu 24% comparativ cu 2019, arată datele Eurostat. Totodată, România se află printre țările UE care au înregistrat un declin în acest sector. 


Economia României va crește cu 4,3% în 2022, previziune în scădere față de 4,5% în iunie anul trecut, arată raportul “Perspective Economice Globale” al Băncii Mondiale.


Toți furnizorii de electricitate și gaze naturale vor fi verificați de Autoritatea pentru Reglementare în Domeniul Energiei (ANRE), după ce mii de persoane s-au plâns de facturile enorme. 


Persoanele nemulțumite de facturile mari la energie trebuie să le conteste și nu să aștepte deciziile guvernului, spune avocatul Gheorghe Piperea, preşedintele Asociaţiei Parakletos privind protecţia consumatorilor.


Nu mai e un secret pentru nimeni că 2021, chiar dacă un an pandemic, a adus un vârf al locuinţelor noi livrate pe piaţă. Specialiștii spun că acest record nu va putea fi depășit decât în 2023-2024, ţinând cont de proiectele noi anunţate. Ce se va întâmpla prin urmare anul viitor? Cei mai mulți dintre clienţi se vor orienta către imobilele vechi, acolo unde nevoia nu poate fi pusă ”în așteptare”.


Investiţiile de pe piaţa imobiliară s-au ridicat la 919,45 milioane de euro în 2021, cu 4% mai mari faţă de anul precedent, arată un studiu realizat de Fortim Trusted Advisors.


Familia Calagiu a închis magazinul Gucci de la parterul hotelului Athenee Palace Hilton din Bucureşti, marcând ieşirea brandului după 11 ani, arată ZF. Închiderea reprezintă unul dintre cele mai importante evenimente de pe piaţa de lux din România.Citește mai departe

alcooldiscount.ro chilipirul-zilei.ro/ evomag.ro chicco.ro vivacredit.ro

Leave a Reply

Copyright © All rights reserved. | by AF themes.