January 26, 2022

Știri pe bune

Informații de ultima oră

Credincioșii pe rit vechi din Bucovina intră în Noul An cu veselie și bucate alese: De la șorici, vin fiert și cozonaci, la cotlet de mangaliţa, raţă și peşte

2 min read
alcooldiscount.ro noriel.ro watchshop.ro%20 evomag.roVideo

Credincioşii de rit vechi se pregătesc de Noul An. Peste un milion de români vor sărbători la noapte Revelionul după calendarul Iulian. În satele din Vaslui, colindătorii au ieşit deja pe uliţe. Iar în Suceava, gazdele de la pensiuni şi-au invitat oaspeţii la horă şi un festin culinar. După datină. 

Vezi și

E sărbătoare iar în pensiunile din Bucovina. Turiştii din Republica Moldova sărbătoresc Revelionul pe rit vechi. Petrecerea a început de la prânz. Oaspeţii au încins hore pe acordurile fanfarei şi s-au delectat cu preparate tradiţionale.

Ilie, bucătar: Porcul de şorici, plăcinte, cozonac, vin fiert. Avem înăuntru pomana porcului, cu mămăliguţă, cu brânză, murături. 

evomag.ro otter.ro kitunghii.ro vivacredit.ro

Marius, bucătar: Avem de la balmoşul, pe care îl prezentăm într-o formă modernă, îl gratinăm. Un jambon de porc, somon, cotlet de mangaliţa, coaste de miel, raţă, peşte.

Citește și:

Secretul păstrăvului afumat în cobză, reţeta bucovineană care a cucerit mulţi pretenţioşi
Ospăț la stână, în Bucovina. Turiștii nu se îndură să plece din peisajul de poveste de la poalele munților. ”Este ca în Rai”

Revelionul, pe rit vechi, a început şi în judeţul Vaslui. Tinerii au ieşit la colindat
Şi gospodinele se pregătesc de petrecere, cu preparate tradiţionale. În România trăiesc peste un milion de ortodocşi care sărbătoresc Crăciunul şi Anul Nou pe rit vechi.
Puteţi urmări ştirile Observator şi pe Google News!Citește mai departe

alcooldiscount.ro chilipirul-zilei.ro/ evomag.ro chicco.ro vivacredit.ro

Leave a Reply

Copyright © All rights reserved. | by AF themes.