January 26, 2022

Știri pe bune

Informații de ultima oră

ANPC înființează Comandamentul pentru Energie. Vor fi analizate reclamațiile consumatorilor casnici

4 min read
alcooldiscount.ro noriel.ro watchshop.ro%20 evomag.roANPC va înființa Comandamentul pentru Energie pentru a verifica reclamațiile consumatorilor casnici, cu privire la sumele exorbitante din facturile la electricitate și gaze naturale.
Din acest organism vor face parte comisari ANPC din toată ţara şi vor fi alcătuite echipe de control suplimentare în zonele unde numărul reclamaţilori este mare.

Acesta are scopul de a rezolva rapid datele rezultate din controale și de a colabora cu alte instituții ale statului pentru rezolvarea problemelor. 
va fi coordonat de preşedintele ANPC, Mihai Culeafă, şi de directorul general al ANPC, Paul Anghel, şi va funcţiona până la data de 31 martie 2022, termen de aplicare a Legii 259/2021.Etapele care trebuie parcurse de consumatori după primirea facturii:

– verificarea valorii consumului din factură;

– verificarea preţului unitar pentru consumul măsurat după 1 noiembrie 2021, dacă este de maxim 0,525 lei/kWh la energie electrică şi 0,25 lei/kWh la gaze naturale, astfel încât preţul total, cu toate taxele incluse, să nu depăşească 1 leu/kWh la energie electrică şi 0,37 lei/kWh, la gaze naturale;

– existența rubricii de preţ compensat/plafonat pe factură, corespunzătoare consumului după 1 noiembrie 2021.

Dacă cel puţin una dintre aceste situaţii este reală, trebuie să solicite clarificări furnizorului de energie.
Dacă acest demers nu se soluţionează, consumatorii pot depune o reclamaţie online sau în scris către Comisariatele Judeţene pentru Protecţia Consumatorilor, însoţită de o copie a facturii şi de o copie a răspunsului furnizorului în urma sesizării.Pentru reclamaţii, consumatorii pot apela numărul de telefon 021.307.67.89, în intervalul luni-vineri, între orele 8.00-16.00, sau pe adresa de e-mail energie@anpc.ro. 


Nouă companii cu afaceri de peste 100 de milioane de lei au intrat în insolvenţă în primele 11 luni din 2021, datele pe decembrie nefiind încă disponibile, potrivit informaţiilor de la Registrul Comerţului citate de ZF.


Investiţiile directe ale nerezidenţilor au crescut la 186,44% în primele 11 luni din 2021, ajungând la 6,866 miliarde de euro, față de 2,397 miliarde de euro în perioada ianuarie – noiembrie 2020, arată datele BNR.


ANPC va înființa Comandamentul pentru Energie pentru a verifica reclamațiile consumatorilor casnici, cu privire la sumele exorbitante din facturile la electricitate și gaze naturale.


În plin scandal al facturilor uriașe la energie, vin și primele răspunsuri de la furnizori. Peste 45% dintre clienţii Engie România nu au întrunit condiţiile legale de eligibilitate pentru a beneficia de măsurile de plafonare sau compensare, după cum anunță compania. Așadar, măsurile luate de guvern, controalele anunțate de ANRE nu au efecte asupra furnizorilor, care se încăpățâneasă să-și îngenuncheze clienții. 

evomag.ro otter.ro kitunghii.ro vivacredit.ro


Fie ca  îți dorești articole vestimentare ocazionale, sau  articole vestimentare specifice pentru evenimente extraordinare , ori doresti  doar să-ți improspatezi garderoba cu cele mai recente modele de imbracaminte sau  încălțăminte, ai la dispozitie o varianta usor de folosit si care iti va aduce in plus si economie de timp si bani   – Codul de Reducere.


Datoria externă a României a crescut cu 6.430 de milioane euro în perioada ianuarie – noiembrie 2021, transmite BNR. 


În Europa, creşterea dramatică a preţurilor energiei pune presiune pe consumatorii ajunşi în pragul disperării după doi ani de coronavirus, lockdownuri şi îngrijorări privind locurile de muncă, scrie Bloomberg.


România primește, astăzi, 1,9 miliarde de euro din Planul Naţional de Redresare şi Rezilienţă (PNRR), întrucât au fost atinse ţintele şi jaloanele din trimestrul IV 2021, transmite Ministerul Investiţiilor şi Proiectelor Europene (MIPE).

Galerie Foto Guvernul vrea să-i disciplineze pe comercianții care, apelând la diverse trucuri, îi păcălesc pe clienți.


Cursele aeriene și-au revenit parțial anul trecut față de 2020. Astfel, acestea au crescut  cu 130% în decembrie 2021, raportat la aceeași lună din anul precedent, însă se situează în scădere cu 24% comparativ cu 2019, arată datele Eurostat. Totodată, România se află printre țările UE care au înregistrat un declin în acest sector. 


Economia României va crește cu 4,3% în 2022, previziune în scădere față de 4,5% în iunie anul trecut, arată raportul “Perspective Economice Globale” al Băncii Mondiale.


Toți furnizorii de electricitate și gaze naturale vor fi verificați de Autoritatea pentru Reglementare în Domeniul Energiei (ANRE), după ce mii de persoane s-au plâns de facturile enorme. 


Persoanele nemulțumite de facturile mari la energie trebuie să le conteste și nu să aștepte deciziile guvernului, spune avocatul Gheorghe Piperea, preşedintele Asociaţiei Parakletos privind protecţia consumatorilor.


Nu mai e un secret pentru nimeni că 2021, chiar dacă un an pandemic, a adus un vârf al locuinţelor noi livrate pe piaţă. Specialiștii spun că acest record nu va putea fi depășit decât în 2023-2024, ţinând cont de proiectele noi anunţate. Ce se va întâmpla prin urmare anul viitor? Cei mai mulți dintre clienţi se vor orienta către imobilele vechi, acolo unde nevoia nu poate fi pusă ”în așteptare”.


Investiţiile de pe piaţa imobiliară s-au ridicat la 919,45 milioane de euro în 2021, cu 4% mai mari faţă de anul precedent, arată un studiu realizat de Fortim Trusted Advisors.Citește mai departe

alcooldiscount.ro chilipirul-zilei.ro/ evomag.ro chicco.ro vivacredit.ro

Leave a Reply

Copyright © All rights reserved. | by AF themes.