January 18, 2022

Știri pe bune

Informații de ultima oră

Şeful comerţului american îşi exprimă sprijinul pentru Lituania şi UE în faţa Chinei

4 min read
alcooldiscount.ro noriel.ro watchshop.ro%20 evomag.roReprezentantul comercial al SUA, Katherine Tai, şi-a exprimat vineri sprijinul pentru Lituania şi Uniunea Europeană în faţa „coerciţiei economice” din partea Chinei. Lituania se află sub presiunile Chinei după ce a susţinut autonomia Taiwanului şi a permis insulei să deschidă o ambasadă la Vilnius.
Reprezentantul comercial al SUA, Katherine Tai, şi-a exprimat vineri sprijinul pentru Lituania şi Uniunea Europeană în faţa „coerciţiei economice” din partea Chinei, în timpul unei întâlniri cu vicepreşedintele executiv al UE şi Comisarul European pentru Comerţ, Valdis Dombrovskis, raportează Reuters.

Lituania se află sub presiunile Chinei după ce a susţinut autonomia Taiwanului şi a permis insulei să deschidă o ambasadă la Vilnius anul trecut.

China şi-a rechemat ambasadorul din Lituania şi a retrogradat relaţiile diplomatice, iar acum face presiuni pe companii precum gigantul german de piese auto Continental să nu mai folosească componente fabricate în Lituania. De asemenea,regimul de la Beijing a blocat intrarea mărfurilor lituaniene în China.

„Ambasadorul Tai a subliniat importanţa colaborării cu Uniunea Europeană şi statele sale membre pentru a aborda comportamentul diplomatic şi economic coercitiv prin diverse căi, inclusiv Consiliul pentru Comerţ şi Tehnologie SUA-UE”, a declarat reprezentantul american, referindu-se la un nou efort de cooperare lansat de Tai şi Dombrovskis în septembrie anul trecut pentru a îmbunătăţi legăturile transatlantice şi a concura mai bine cu China.

Tai şi Dombrovskis, care este şeful comercial al UE, au discutat, de asemenea, despre cooperare şi despre supraproducţia Chinei de metale care au inundat pieţele mondiale.

 

(sursa: Mediafax)


Reprezentantul comercial al SUA, Katherine Tai, şi-a exprimat vineri sprijinul pentru Lituania şi Uniunea Europeană în faţa „coerciţiei economice” din partea Chinei. Lituania se află sub presiunile Chinei după ce a susţinut autonomia Taiwanului şi a permis insulei să deschidă o ambasadă la Vilnius.


Partidul Conservator revine în preferinţele votanţilor britanici. Premierul Boris Johnson nu este însă favorit pentru realegere din cauza problemelor de etică cu care se confruntă.


Circulaţia trenurilor se desfăşoară în condiţii normale de iarnă. Nu sunt probleme tehnice la infrastructură, transmite CFR SA.


La categoria I a jocului Joker se înregistrează un report  de 31,94 milioane de lei, respectiv 6,46 milioane de euro, transmite Loteria Română.


 Bob Saget, actorul care l-a interpretat pe Danny Tanner în „Full House”, a murit la 65 de ani.

evomag.ro otter.ro kitunghii.ro vivacredit.ro

Galerie Foto Un incendiu devastator a izbucnit într-o clădire de apartamente rezidențiale din Bronx, New York, duminică. 19 oameni au murit, a declarat primarul Eric Adams pentru CNN.


Nouă maşini au fost avariate în urma unui incendiu izbucnit, în noaptea de duminică spre luni, într-o clădire dezafectată din Slatina.

Galerie Foto Primăria Capitalei a devenit proprietarul Hanului Solacolu, procedurile de expropriere fiind finalizate, a anunțat primarul general, Nicușor Dan, pe pagina de Facebook. Astfel Primăria Capitalei are undă verde pentru a începe lucrările de punere în siguranță apoi de restaurare a lucrării.

Galerie Foto Primăria Sectorului 1 a scos la licitație elaborarea Planurilor Urbanistice Zonale pentru cinci zone importante din Sector: zona Meteorologiei-Holban; Parcelarea Bazilescu; zona Colosseum; Promenada Verde (amenajarea salbei de lacuri) și zona Sisesti-Straulesti Nord.

Galerie Foto Învățați în ultimii 32 de ani să dispună după bunul plac și în disprețul total al legii de patrimoniul Uniunii Generale a Sindicatelor din România (UGSR), liderii marilor confederații sindicale CNS „Cartel Alfa”, CSDR, BNS și CNSLR-Frăția continuă să se lupte pentru păstrarea acestui privilegiu, chiar dacă în ultimul timp instanțele de judecată au început să le respingă solicitările prin care să li se recunoască dreptul de proprietate.


Anunțul a fost făcut, sâmbătă, de ministrul Sănătății din Cipru, potrivit căruia cercetătorii ciprioți au descoperit o variantă nouă de coronavirus – asta, în timp ce la nivel mondial sunt înregistrate recorduri de infectări cu Omicron – s-a propagat rapid și a făcut înconjurul lumii în câteva ore. 

Galerie Foto Pro România, formațiunea înființată, cu disidenți din PSD, de către fostul premier al României, Victor Ponta, devine din ce în ce mai mic. Pierderile se măsoară în oameni, unul dintre aceștia fiind, în prezent, secretarul general al Guvernului, propus de PSD, Marian Neacșu.


Unul dintre cele mai definitorii momente în relația dintre NATO și Rusia, de la destrămarea Uniunii Sovietice, ar putea fi consemnat săptămâna aceasta. Diplomații ruși și americani se vor întâlni astăzi la Geneva, iar reprezentanții Alianței Nord-Atlantice și cei ai Moscovei vor avea miercuri o întrevedere la Bruxelles, în încercarea de detensionare a situației de la granița cu Ucraina, precum și pentru demararea unor negocieri în vederea redefinirii cadrului de securitate și a sferelor de influență în Europa, la solicitarea Kremlinului.


Ministrul Sănătăţii, Alexandru Rafila, consideră că România este pe un trend rapid de creştere a infecţiilor, iar în următoarele două săptămâni, Omicron se va transmite comunitar.Citește mai departe

alcooldiscount.ro chilipirul-zilei.ro/ evomag.ro chicco.ro vivacredit.ro

Leave a Reply

Copyright © All rights reserved. | by AF themes.