January 26, 2022

Știri pe bune

Informații de ultima oră

Arheologii din Marea Britanie au făcut o descoperire istorică: un „dragon de mare” cu o lungime de 30 de metri

2 min read
alcooldiscount.ro noriel.ro watchshop.ro%20 evomag.roOamenii de știință au găsit cele mai mari rămășițe fosilizate ale unui „dragon de mare” preistoric descoperite vreodată în Marea Britanie, informează BBC.

evomag.ro otter.ro kitunghii.ro vivacredit.ro

„Am sunat autoritățile și le-am spus că am găsit un dinozaur”, a explicat Joe Davis, care lucrează la Rezervația Naturală Rutland de lângă Leicester. În timpul lucrărilor de amenajare a lacului de acumulare din rezervație, în februarie 2021, el a observat ceva neobișnuit ieșind din noroi. Nu era un dinozaur. Dar erau rămășițele fosilizate ale unui prădător marin care măsoară zece metri numit ihtiosaur.
BBC Și a fost cel mai mare de acest tip descoperit vreodată în Marea Britanie.„M-am uitat în jos la ceea ce păreau a fi pietre sau creste în noroi și am spus că totuși cred ca este ceva diferit”, a spus Davis pentru BBC News. „Apoi am văzut ceva care arăta aproape ca un os al maxilarului”. Mirror După ce au fost analizate probele s-a ajuns la concluzia că era un ihtiosaur – un prădători de mare cu sânge cald, care respira aer și puteau crește până la 25 de metri lungime. Au trăit între 250 de milioane și 90 de milioane de ani în urmă. Dr. Dean Lomax, un paleontolog de la Universitatea Manchester, a fost adus să conducă echipa de săpătură. El a numit descoperirea „cu adevărat fără precedent” și – datorită dimensiunii și gradului de fosilizare – „una dintre cele mai mari descoperiri din istoria paleontologică britanică”.Citește mai departe

alcooldiscount.ro chilipirul-zilei.ro/ evomag.ro chicco.ro vivacredit.ro

Leave a Reply

Copyright © All rights reserved. | by AF themes.