December 8, 2021

Știri pe bune

Informații de ultima oră

Studiu: Meşterii şi-au majorat tariful cu până la 30% în ultimul an

2 min read
alcooldiscount.ro noriel.ro watchshop.ro%20 evomag.roDacă aveţi nevoie de un electrician, un instalator, sau un zugrav, aşteptaţi-vă să plătiţi mai mult pentru reparaţii.

evomag.ro otter.ro kitunghii.ro vivacredit.ro

Un studiu recent ne arată că meşterii, şi-au majorat tariful, cu până la 30% în ultimul an. S-au scumpit materialele de construcţii, sculele, şi transportul, spun ei. Şi cum viaţa, e mai scumpă în general mulţi au adăugat şi la manoperă.Cel mai mult au crescut preţurile cei care fac amenajări interioare: zugravii, meşterii care montează rigips sau cei care fac pardoseli.
Dumitru face amenajări interioare. Spune că atât cheltuielile lui de zi cu zi, cât şi preţurile materialelor cu care lucrează au crescut.Dumitru Iordache, Meşter: ”De la toate. E o explicaţie simplă. Influenţează transporturile, materialele, costurile mele, transportul, că vii la muncă, pleci de la muncă, sculele iar s-au scumpit. Totul s-a scumpit”.Aşa că au scumpit serviciile şi electricienii, şi instalatorii.8 din 10 meşteri au crescut preţurile, în ultimul an, arată un sondaj. Cei mai mulţi, aproape jumătate, au pus asta pe seama scumpirilor la electricitate şi combustibili. O treime o spus că şi furnizorii lor, de exemplu transportatorii, au mărit preţurile şi un sfert au recunoscut că au scumpit doar pentru că şi ceilalţi meşteri au majorat preţurile şi au încercat să ţină pasul.
Inclusiv serviciile care erau cândva gratuite, sunt acum contra cost.Loredana Popescu, reprezentanta companiei care a realizat sondajul: ”De exemplu, spuneau că acum trei luni pentru deplasare, pentru a vizualiza lucrarea înainte de a o face aveau un cost mult mai mic, dar acum cum s-a scumpit combistibilul au spus că n-au avut de ales şi au trebuit să mărească. Multe companii aveau înainte serviciul ăsta gratuit”.Cei mai mulţi au crescut preţurile între 10 şi 20%, însă unul din 10 meşteri a scumpit manopera cu 30% sau chiar mai mult. În cazul celor care se ocupă de centrale termice, majorările nu sunt chiar aşa de mari, mai arăta studiul.Iar scumpirile nu se opresc aici. În următoarele trei luni, trei sferturi dintre meseriaşi au spus că vor cere chiar şi cu 20% mai mult pentru servicii. Sondajul a fost realizat în ultima lună şi au participat 427 de companii şi meşteri din toată ţara. Citește mai departe

alcooldiscount.ro chilipirul-zilei.ro/ evomag.ro chicco.ro vivacredit.ro

Leave a Reply

Copyright © All rights reserved. | by AF themes.