December 8, 2021

Știri pe bune

Informații de ultima oră

Politico: Noul guvern de la București, un armistițiu incomod între liberali și social democrați

2 min read
alcooldiscount.ro noriel.ro watchshop.ro%20 evomag.roEvenimentele de pe scena politică românească atrage atenția presei străine, care vorbește despre un armistițiu incomod la București.

evomag.ro otter.ro kitunghii.ro vivacredit.ro

“Noul guvern este un armistițiu neliniștit între liberali și social-democrați”, scrie Politico, într-un material în care descrie ceea ce s-a întâmplat joi în capitala României.Sursa citată notează că Nicolae Ciucă a devenit premierul României în urma unui acord de coaliție cu foștii rivali din Partidul Social Democrat (PSD) de centru-stânga.
“Ciucă va conduce un cabinet cu opt miniștri din propriul Partid Național Liberal (PNL) de centru-dreapta, plus nouă membri PSD și trei din grupul etnic maghiar UDMR. Liderul UDMR, Hunor Kelemen, va fi vicepremier. Numărul final al votului de joi a fost de 318 deputați pentru și 126 împotrivă”, scrie sursa citată.Politico susține că alianța dintre foștii rivali, care și-au adresat acuzații dure de corupție la alegerile generale din 2019, neliniștesc mulți parlamentari liberali. “Dar Ciucă, în încercarea de a liniști parlamentarii înainte de votul din Parlament, a spus că ‘mai presus de orice orgoliu și adversitate politică este interesul românilor’”, continuă presa externă.Ei mai scriu că noul guvern, care a și depus jurământul joi, va trebui să confrunte starea dezastruoasă provocată de pandemie, dar și creșterea inflației.
Un alt aspect care a atras atenția celor de la Politico este faptul că “funcția lui Ciucă are termen de expirare, acesta urmând să schimbe locurile cu un candidat PSD în 2023 printr-un sistem de rotație agreat”.Ei mai scriu și că durata alianței a fost pusă sub semnul întrebării de mulți, inclusiv de liderul PSD Marcel Ciolacu, care a declarat presei că se preconizează că aceasta va dura „cel puțin un an”.Citește mai departe

alcooldiscount.ro chilipirul-zilei.ro/ evomag.ro chicco.ro vivacredit.ro

Leave a Reply

Copyright © All rights reserved. | by AF themes.