December 2, 2021

Știri pe bune

Informații de ultima oră

O fetiţă de numai patru ani din Galați a fost atacată și mușcată în zona capului de câinele unor vecini

2 min read
alcooldiscount.ro noriel.ro watchshop.ro%20 evomag.roIncident înfiorător petrecut într-o localitate din Tulcea. O fetiţă de 4 ani a fost atacată de un câine – metis de pitbull – în timp ce se juca pe stradă.

Animalul care nu era ţinut în lesă, aşa cum cere legea, şi-a înfipt colţii în capul copilei. 6 ore au stat medicii în sala de operaţii ca să îi salveze viaţa.Pentru că avea muşcături în zona capului, medicii de la Măcin au hotărât să o transfere la Spitalul de Pediatrie din Galaţi, unde a fost operată de urgenţă. Poliţiştii au deschis un dosar penal şi l-au amendat pe proprietarul câinelui cu 200 de lei.
Nenorocirea s-a petrecut în comuna Peceneaga, din judeţul Tulcea. Fetiţa de patru ani se juca la poartă. Imprevizibil, câinele vecinilor, dezlegat şi fără botniţă, a atacat-o în zona capului. Proprietarul a reuşit cu greu să potolească animalul, care, potrivit poliţiştilor, ar fi un metis de pitbull, rasă încadrată în lista celor mai agresive. Fetiţa a fost dusă în stare foarte gravă la spitalul din Măcin şi apoi transferată peste Dunăre, la Galaţi.Iuliana Moraru, director Medical, Spitalul de Pediatrie Galaţi: ”A fost descalpată aproximativ două treimi din scalp. Cu muşcături care au dus inclusiv la fracturi. S-a intrat în sala de urgenţă. Colegii mei au stat aproximativ șase ore în sala de operaţii. În momentul de faţă este stabilă hemodinamic. Cu siguranţă va rămâne cu semne. Este precoce să spunem momentan cât de importante vor fi aceste leziuni sechelare”.
Mama copilei este cu ea în spital, la Galaţi. Aflată încă în stare de şoc, femeia a refuzat să povestească ce s-a întâmplat. Specialiştii spun că un astfel de câine ar fi trebuit să fie asigurat.Lucian Donosa, fost conducător de câine-polițist: “Mai ales rasele de câini catalogate drept câini periculoşi au un comportament imprevizibil, drept pentru care legiuitorul a stabilit în mod clar că aceştia să poarte lesă şi botniţă atunci când sunt în public. Mişcările efectuate de un copil sunt oarecum dezordonate şi poate percepe ca pe o ameninţare, ca pe ceva deosebit şi poate determina atacul”.

evomag.ro otter.ro kitunghii.ro vivacredit.ro

Poliţiştii din Tulcea au deschis dosar penal pentru vătămare corporală din culpă. Cercetarea la faţa locului a confirmat că atacul s-a produs pe stradă, în afara locuinţei.Ioana Maria Nanu, purtător de cuvânt IPJ Tulcea: ”Proprietarul patrupedului din categoria câinilor agresivi a fost sancţionat contravenţional, conform legii 61/1991 republicată”.
Amenda aplicată de poliţişti se referă la încălcarea unor norme de convieţuire socială şi este mai mult simbolică: 200 de lei. Cercetările sunt în curs şi vor fi influenţate de evoluţia stării de sănătate a copilei. Citește mai departe

alcooldiscount.ro chilipirul-zilei.ro/ evomag.ro chicco.ro vivacredit.ro

Leave a Reply

Copyright © All rights reserved. | by AF themes.