December 2, 2021

Știri pe bune

Informații de ultima oră

Luptă contra cronometru pentru salvarea unui adolescent cu arsuri. Medicii au primit un aparat de la Salvați Copiii

2 min read
alcooldiscount.ro noriel.ro watchshop.ro%20 evomag.roA fost o luptă contra cronometru pentru salvarea unui adolescent care s-a electrocutat și a ajuns la Spitalul de Copii din Iași, cu arsuri pe 80% din suprafața corpului.

evomag.ro otter.ro kitunghii.ro vivacredit.ro

Pentru el, medicii aveau nevoie de un aparat pentru grefarea pielii mai nou decât cel din spital și l-au primit în trei zile de la organizația non-guvernamentală Salvați Copiii România.Băiatul în vârstă de 15 ani, din Bacău, a ajuns la Spitalul de Copii Sf. Maria din Iași cu arsuri pe 80% din suprafața corpului. Pentru tratamentul sau medicii aveau nevoie de un dispozitiv de grefare a pielii mai bun decât cel care se afla deja la spital. Și l-au primit.
Alina Belu, manager Spitalul de Copii: “A fost o donație în regim de urgență. În trei zile a fost adus echipamentul și donat către noi, echipament care realizează expandarea pielii, folosit în arsuri. A fost solicitat pentru a sprijini pacientul care s-a prezentat cu arsuri de 80 la sută prin electrocuție, pacient foarte grav, la care resursa de piele pentru grefare era foarte mică. Noi avem la spital un aparat care face expandare 1 la 2, acest dispozitiv apărut pe piață anul acesta face o expandare de 1 la 9. Acest dispozitiv a contribuit major la șansele de supraviețuire ale pacientului.”Aparatul, în valoare de 16.500 de mii de euro, a fost donat spitalului de organizația non-guvernamentală Salvați Copiii România, care a găsit în timp record un sponsor. Ștefania Mircea, coordonator programe Salvați Copiii România: “Noi primim cereri de la spitale și în funcție de solicitările medicilor încercăm să le susținem, primim de la cele mai mici echipamente, termometre, până la ecografe. Am primit un apel din partea Spitalului Sf. Maria. Aveau un caz de copil electrocutat, cu 80 la sută din corp arsuri, deoarece se urcase pe vagonul unui tren. Aveau nevoie de echipament pentru a-l ajuta să se recupereze cât mai bine.”Băiatul tratat a ajuns la Iași în stare extrem de gravă, intubat și ventilat mecanic și a fost operat de mai multe ori. El a suferit arsuri grave pentru că s-a urcat pe un tren de marfă, ca să facă poze, dar a atins firele de înaltă tensiune.Citește mai departe

alcooldiscount.ro chilipirul-zilei.ro/ evomag.ro chicco.ro vivacredit.ro

Leave a Reply

Copyright © All rights reserved. | by AF themes.