December 8, 2021

Știri pe bune

Informații de ultima oră

Ucraina a demarat o campanie intensă de înarmare, de teama unui atac al Rusiei: ”Suntem pregătiți”

2 min read
alcooldiscount.ro noriel.ro watchshop.ro%20 evomag.roLa câteva sute de kilometri de graniţele României, în regiunea Mării Azov, bate vântul unui nou conflict armat între Ucraina şi Rusia.

evomag.ro otter.ro kitunghii.ro vivacredit.ro

După ce Moscova a mobilizat la frontieră zeci de mii de militari şi sute de vehicule de luptă, ucrainenii au demarat o campanie intensă de înarmare, simultan cu lucrări ample de reparaţii ale bazelor militare din zona de graniţă. Statele Unite au avertizat Rusia să nu atace, iar Kremlinul susţine că nu are niciun plan de invazie în Ucraina.Marea Azov, o regiune strategică în nordul Mării Negre, este în aceste zile una dintre cele mai periculoase zone ale planetei. Militarii ucraineni şi cei ruşi stau aici faţă în faţă, într-o perioadă în care tensiunile dintre cele două ţări sunt la cote maxime.
Căpitanul navei: ”Scopul nostru principal e să apărăm şi să păstrăm suveranitatea Ucrainei, în faţa ameninţărilor de pe mare.”Rusia a masat trupe în apropierea graniţelor cu Ucraina, spun Statele Unite, care şi-au avertizat aliaţii că o invazie ar putea avea loc cât de curând. Fred Pleitgen, corespondent CNN: ”Ucrainenii cred că, dacă Rusia va lansa un atac, Marea Azov ar putea fi unul dintre principalele câmpuri de bătălie. Aşa că Ucraina îşi modernizează flota, dar şi infrastructura de pe uscat.”Coastele ucrainene ale Mării Azov au o importanţă strategică pentru Rusia, care ar putea stabili aici un coridor terestru între Rusia şi peninsula Crimeea, anexată în 2014. Pentru a-şi întări capacităţile în zonă, Kievul modernizează baza navală Berdiansk, cea mai mare din regiune.
Fred Pleitgen, corespondent CNN: ”Pentru a termina lucrările cât mai repede, ucrainenii spun că aici se lucrează şapte zile din şapte. Oficialii spun că, odată ce baza e finalizată, va oferi o apărare formidabilă împotriva oricărei agresiuni ruseşti.”Ofiţer ucrainean: ”Suntem pregătiţi. Pentru asta suntem aici, ca să facem faţă oricărei agresiuni în Marea Azov.”Ucraina susţine că Rusia a transferat aproape 100.000 de militari în apropierea graniţelor. Kremlinul a negat, însă imagini din satelit au surprins sunt de vehicule militare adunate în apropierea frontierei, în sud-vestul Rusiei. Administraţia condusă de Joe Biden a avertizat Kremlinul să nu atace şi ia în calcul noi livrări de armament către Ucraina.Pe de altă parte, intenţiile ruşilor nu sunt clare. Unii analişti de la Pentagon cred că Rusia ar avea de gând să provoace confuzie ori să obţină unele concesii, iar Kremlinul consideră că discuţiile despre o posibilă invazie sunt isterice.Citește mai departe

alcooldiscount.ro chilipirul-zilei.ro/ evomag.ro chicco.ro vivacredit.ro

Leave a Reply

Copyright © All rights reserved. | by AF themes.