November 27, 2021

Știri pe bune

Informații de ultima oră

Toți copiii să primească educație sanitară

4 min read
alcooldiscount.ro noriel.ro watchshop.ro%20 evomag.roLucian Alecu Gabriela Firea

Gabriela Firea a primit avizul comisiilor parlamentare pentru a ocupa funcția de ministru al Familiei, Tineretului și Egalității de șanse. Printre altele, Firea a vorbit despre subiectele educația sexuală în școli și avort.

În cadrul audierilor, Gabriela Firea a anunțat că principalele obiective ale noului minister sunt creșterea alocațiilor pentru copii, deschiderea de creșe în comunitățile care au nevoie, inclusiv în clădirile de birouri, și acordarea de facilități fiscale familiilor cu mulți copii.

Facilități ar putea primi și firmele care oferă bonusuri angajaților pentru copii și familiile care vor să-și achiziționeze mașini cu 7 locuri.

De asemenea, ministerul va facilita acordarea de credite pentru tinerii căsătorități și va întări programul „școala după școală”.

În timpul audierilor, Gabriela Firea a fost întrebată de ce a fost înființat Ministerul Familiei.

„Are treabă la Senat și o familie cu copii, nu i s-a dat un job Gabrielei Firea, s-a pus în prim-plan problematica familiei”, a explicat Firea, ministrul propus de PSD pentru Ministerul Familiei.

Gabriela Firea a fost întrebată dacă susține educația sexuală în școli.

„Susțin cu tărie ca toți copiii să beneficieze de educație sanitară care să cuprindă și noțiuni legate de specialitate…. Educația să fie făcută de specialiști și cu acordul familiei…. Este important să stabilim la ce vârstă astfel încât să avem din ce în ce mai puține mame minore”, a mai spus reprezentanta PSD.

Gabriela Firea a vorbit și despre problema avortului.

„Voi milita pentru drepturile femeilor, ele să decidă de propria viață, propriul corp, dar și să aibă acces la servicii medicale și de consiliere”, a adăugat Firea.

În favoarea avizului au votat 38 de parlamentari, iar împotrivă au fost 18 senatori și deputați. Patru parlamentari s-au abținut de la vot.

(sursa: Mediafax)


Gabriela Firea a primit avizul comisiilor parlamentare pentru a ocupa funcția de ministru al Familiei, Tineretului și Egalității de șanse. Printre altele, Firea a vorbit despre subiectele educația sexuală în…


Departamentul pentru Situații de Urgență (DSU) a reacționat, miercuri, după ce social-democrații au spus că nu au putut prezenta programul de guvernare liderilor din teritoriu, la Parlament, pentru că nu au…


Peste 66.000 de persoane au fost vaccinate în ultimele 24 de ore, conform statisticii realizate de Comitetul Naţional de Coordonare a Activităţilor privind Vaccinarea împotriva COVID-19. Aproape 17.000 sunt la…


Liderul social-democrat Magdalena Andersson a devenit, miercuri, premierul Suediei. Aceasta a întâmpinat dificultăți încă de la început pe tema bugetului, scrie Reuters.

Ea are 54 de ani și a obținut…

evomag.ro otter.ro kitunghii.ro vivacredit.ro


Elvețienii sunt chemați la urne duminică, să se pronunțe într-un referendum în legătură cu modificări ce urmează să fie aduse Legii COVID, inclusiv cu privire la temeiul juridic al certificatului…


Peste 360.000 de doze din vaccinul Johnson&Johnson au ajuns miercuri în România.

369.600 doze de vaccin Janssen au ajuns miercuri la Unifarm.

Transportul este asigurat de firma producătoare, iar dozele de va…


Ungaria a raportat un număr record de infectări cu COVID-19, ajungând la 12.637 de noi cazuri zilnice și ridicând totalul la 1,045 milioane de persoane care s-au îmbolnăvit, scrie Reuters.

Această țară…


Toți miniștrii desemnați de coaliția PNL-PSD-UDMR au fost avizați, într-un timp record, în comisiile parlamentare de specialitate.

Joi urmează votul pentru Guvernul Ciucă în plenul…


Patriarhul Daniel a anunțat, miercuri, că s-a vaccinat împotriva infecției cu virusul SARS-CoV-2.

„Sigur, ne-am vaccinat! Gata!”, a declarat acesta reporterilor.

Însă nu a vrut să spună ce ser i-a fost…


Brigada Rutieră a Capitalei anunță instituirea unor restricții de circulație din 28 noiembrie pentru repetiția și pentru ceremonia de Ziua Națională.

Astfel, în 1 Decembrie, începând cu ora 11.00, vor…

Galerie Foto Ministrul desemnat al Sănătății, Alexandru Rafila, vrea ca instituția pe care o va conduce să se impună asupra CNSU.

La audierile de la comisia parlamentară de specialitate, acesta spune că nu a discutat…


România se află pe penultimul loc în UE la decesele provocate de infecția cu COVID-19 din ultimele două săptămâni, arată datele Centrului European pentru Prevenirea și Controlul Bolilor.

Însă…


În ultimele 24 de ore au fost înregistrate 2.796 de cazuri noi de infectare cu coronavirus, iar 195 de pacienți au murit. 1.380 de persoane sunt internate la ATI.

În urma testelor efectuate la nivel național,…


Deputatul Adrian Miuțescu este cercetat de DNA într-un dosar de corupție, motiv pentru care instituția cere Parlamentului încuviințarea accesului la datele informatice ale acestuia.

Deputatul are 8…


Social-democrații sunt deranjați de faptul că Departamentul pentru Situații de Urgență nu a avizat desfășurarea unui eveniment PSD la care urmau să participe 20 de oameni. Congres cu 5.000 de persoane s-a…Citește mai departe

alcooldiscount.ro chilipirul-zilei.ro/ evomag.ro chicco.ro vivacredit.ro

Leave a Reply

Copyright © All rights reserved. | by AF themes.