December 8, 2021

Știri pe bune

Informații de ultima oră

Studiu. Tot mai multe persoane de peste 18 ani sunt afectate de stres și de anxietate din cauza pandemiei

2 min read
alcooldiscount.ro noriel.ro watchshop.ro%20 evomag.roNivelul de stres si anxietatea au crescut în rândul populației cu vârsta de peste 18 ani, după primul an de pandemie.

evomag.ro otter.ro kitunghii.ro vivacredit.ro

Asta arată un studiu global, făcut și în țara noastră. Cele mai multe răspunsuri au scos la iveala temeri și frici, care s-au accentuat pe perioada anul trecut. În România, aproape jumătate dintre respondenți au spus că stresul le-a acaparat existenţa şi încă resimt efectele.Cosmin are 18 ani, învață la unul dintre liceele de elită din Iași. El explică în ce mod l-a afectat pandemia.
Cosmin Obreja, elev: „A fost greu pentru mine, în tot acest timp. Faptul că nu prea am mai putut să ies așa de mult afară, aceste restricții m-au dat foarte mult peste cap. Încă sunt speriat și acum, dar sper că, cu o atitudine pozitivă, să fie totul bine.”Andreea a trecut prin boală și a fost internată în Spitalul de Boli Infecțioase, timp de câteva săptămâni. Andreea: „Am reușit prin suport psihoterapeutic să elimin din acest stres și să îl iau ca atare. Tot ce a însemnat această pandemie, cu trecerea prin boală și cu această suită de informații, m-au afectat psihic”.Studiul global, numit COH-FIT, la care a contribuit Institutul de Psihiatrie Socola din Iași, a adunat peste 164.000 de chestionare, completate de oamenii din 155 de țări. În funcție de răspunsurile primite, specialiștii din psihiatrie pot crea programe de prevenire și intervenție pentru populația vulnerabilă de pe tot globul.
Dr. Ovidiu Alexinschi, coord proiect COH-FIT România: „Datele arată că în jur de 40% prezintă anxietate, aproape 30% prezintă simtome legate de depresie, foarte mulți sentimentul singurătății, a izolării, iritabilitatea. Simt furie, frustrare, o neadaptare la ceea ce s-a întâmplat”.În țara noastră, aprope 2.500 de persoane au completat chestionarul.Dr. Felicia Ciobanu, psiholog: „Este un sentiment de singurătate pentru unele persoane. Un consum de alcool crescut sau un consum de droguri. Teama de a ne piede locul de muncă, e vorba de anxietate, persoane care au dezvoltat atacuri de panică, stări depresive”.Chestionarele pot fi completate online, pe site-ul coh-fit.com, iar răspunsurile sunt confidențiale.Citește mai departe

alcooldiscount.ro chilipirul-zilei.ro/ evomag.ro chicco.ro vivacredit.ro

Leave a Reply

Copyright © All rights reserved. | by AF themes.