November 27, 2021

Știri pe bune

Informații de ultima oră

REPRESALII asupra foștilor parlamentari PNL, apropiați de Ludovic Orban. Un deputat cercetat de DNA

5 min read
alcooldiscount.ro noriel.ro watchshop.ro%20 evomag.roLucian Alecu

Deputatul Adrian Miuțescu este cercetat de DNA într-un dosar de corupție, motiv pentru care instituția cere Parlamentului încuviințarea accesului la datele informatice ale acestuia.

Deputatul are 8 capete de acuzare privind traficul de influență referitor la mai multe numiri în funcții publice, de obținere pentru el sau pentru altul de foloase necuvenite. Acesta este  acuzat că ar fi intervenit în conducerea mai multor instiuții dar și pentru numirea în funcții de directori de școli a unor persoane dorite de PNL.

Procurorii DNA cer verificarea dispozitivelor informatice. Însă percheziția trebuie aprobată de procurorul general și de ministrul Justiției. Acesta din urmă va cere apoi Camerei Deputaților încuviințarea cercetărilor. 

“În considerarea prevederilor legale și constituționale, procurorul șef al DNA a inițiat procedura necesară în vederea încuviințării, de către Camera Deputaților, a percheziției informatice în dosarul penal privind pe Miuțescu Gheorghe Adrian, în prezent deputat în Parlamentul României, suspect pentru săvârșirea a opt infracțiuni de folosire a influenței sau autorității de către o persoană care deține o funcție de conducere într-un partid, în scopul obținerii pentru sine sau pentru altul de foloase necuvenite (art. 13 din Legea 78/2000).
Concret, procurorul șef al DNA a transmis procurorului general al PÎCCJ referatul și dosarul penal (9 volume) întocmite de procurorii din cadrul Serviciului teritorial Pitești, pentru a fi înaintate ministrului Justiției, astfel încât acesta să solicite Camerei Deputaților, în baza art. 72 din Constituția României, art. 23 alin. 1 si art. 24 din Legea 96/2006 republicată, privind Statutul deputaților și senatorilor, art. 222 alin. 1 și 2 din Regulamentul Camerei Deputaților, încuviințarea percheziției informatice.
Percheziția informatică este o activitate prevăzută de Codul de procedură penală necesară pentru descoperirea și strângerea probelor în procesul penal, iar în cazul membrilor Parlamentului, efectuarea acestei activități este condiționată strict de votul plenului Camerei din care face parte parlamentarul respectiv”, arată DNA.

Deputatul este acuzat pentru următoarele fapte:

– în perioada aprilie-iulie 2021, Adrian Miuțescu și-ar fi folosit influența și autoritatea pe lângă conducerea ANPC pentru a determina numirea lui Ovidiu Chiru și a unei alte persoane în funcții de conducere la Comisariatul Județean pentru Protecția Consumatorului Argeș,în condițiile în care postul vizat de Ovidiu Chiru fusese ocupat prin concurs de o altă persoană.

– ar fi intervenit pentru numirea unei persoane într-o funcție de conducere la Protecția Consumatorilor – Regiunea Sud-Muntenia și de mutare a sediului Comisariatului Regional pentru Protecția Consumatorilor Regiunea Sud-Muntenia de la Ploiești, la Pitești.

– în perioada iulie-august 2021 și-ar fi folosit influența și autoritatea pe lângă un înalt demnitar pentru menținerea/numirea în funcțiile de inspectori școlari și directori de școli a unor persoane agreate de partid.

– în februarie 2020, aprilie și august 2021, ar fi intervenit pe lângă conducerea Poștei Române pentru angajarea unei persoane și a numirii unei alte persoane într-o funcție de conducere la nivel județean.

Adrian Miuțescu este unul dintre apropiații lui Ludovic Orban, care a demisionat marți din grupurile parlamentare ale PNL, alături de alți 15 parlamentari. Totodată, el l-a susținut pe Orban la șefia formațiunii politice.

 

 


Ministrul desemnat al Sănătății, Alexandru Rafila, vrea ca instituția pe care o va conduce să se impună asupra CNSU.

La audierile de la comisia parlamentară de specialitate, acesta spune că nu a discutat…

evomag.ro otter.ro kitunghii.ro vivacredit.ro


România se află pe penultimul loc în UE la decesele provocate de infecția cu COVID-19 din ultimele două săptămâni, arată datele Centrului European pentru Prevenirea și Controlul Bolilor.

Însă…


În ultimele 24 de ore au fost înregistrate 2.796 de cazuri noi de infectare cu coronavirus, iar 195 de pacienți au murit. 1.380 de persoane sunt internate la ATI.

În urma testelor efectuate la nivel național,…


Deputatul Adrian Miuțescu este cercetat de DNA într-un dosar de corupție, motiv pentru care instituția cere Parlamentului încuviințarea accesului la datele informatice ale acestuia.

Deputatul are 8…


Social-democrații sunt deranjați de faptul că Departamentul pentru Situații de Urgență nu a avizat desfășurarea unui eveniment PSD la care urmau să participe 20 de oameni. Congres cu 5.000 de persoane s-a…


DIICOT Neamț a efectuat, miercuri, 16 percheziții înt-un dosar de fraudare a bugetului CNAS prin concedii medicale fictive. Prejudiciul estimat se ridică la circa 6 milioane de lei.

Dintre…


Cătălin Predoiu a primit aviz favorabil pentru candidatura la Ministerul Justiției. Împotrivă s-au exprimat parlamentarii USR și AUR. Predoiu a lansat un îndemn procurorilor de a lupta cu corupția și crima…


Primele teste de salivă comandate de statul român ajung în țară cu întârziere. Lotul va fi livrat joi, cu o zi mai târziu decât au anunțat autoritățile române.

Anunțul a fost făcut miercuri de ministrul…


O problemă a apărut în apele maritime ale Chinei deoarece vasele comerciale dispar de pe sistemele radar. Acest fapt crează o problemă în lanțurile de aprovizionare la nivel global, scrie CNN. Motivele s-ar regăs…


Ministerul Dezvoltării, Lucrărilor Publice și Administrației (MDLPA), a finalizat procedura de atribuire a achiziției publice pentru 70 de autobuze electrice de cca. 10 m, operabile în condiții de deal, pentru…


Circulația feroviară în stația CF Balota este închisă la această oră, din cauza deraierii, la intrarea în stație, a trei vagoane din compunerea unui tren de marfă, care aparține operatorului CERFERSPED,…


Au ajuns în țară, astăzi, 263.250 de doze de vaccin produse de Pfizer/BioNTech. Acestea au ajuns pe aeroportul din Otopeni, transmite CNCAV.

Transportul este asigurat de firma…


Preşedintele SUA, Joseph Biden, a anunţat marţi seară că a decis scoaterea în regim de urgenţă a unor cantităţi semnificative de petrol din rezervele strategice, pentru a stimula scăderea preţurilor la…


Hoții au furat cantități importante de motorină din baza militară de la Mihail Kogălniceanu. Prejudiciul reclamat de SUA este de aproximativ 2 milioane de dolari.

Miercuri, procurorii Direcției de Investigare…


Medicul Octavian Jurma estimează că în România numărul persoanelor infectate cu virusul SARS CoV-2 va crește ușor în decembrie, iar valul 5 al pandemiei va începe în februarie. În prezent, situația este mai…Citește mai departe

alcooldiscount.ro chilipirul-zilei.ro/ evomag.ro chicco.ro vivacredit.ro

Leave a Reply

Copyright © All rights reserved. | by AF themes.