November 27, 2021

Știri pe bune

Informații de ultima oră

Rafila, ministru desemnat pentru Sănătate, vrea să preia din atribuțiile lui Arafat

2 min read
alcooldiscount.ro noriel.ro watchshop.ro%20 evomag.roCandidatul propus pentru funcţia de ministru al Sănătăţii, Alexandru Rafila, a afirmat, miercuri, la audierea în Parlament, că vrea schimbarea ”mecanismului” folosit în prezent pentru gestionarea pandemiei de Covid-19 în România.

evomag.ro otter.ro kitunghii.ro vivacredit.ro

 Întrebat dacă ia în calcul demiterea lui Raed Arafat, care în prezent este secretar de stat și coordonator al Departamentului pentru Situații de urgență din cadrul M.A.I., Rafila a declarat că acesta şi-a făcut foarte bine treaba la DSU, fiind un foarte bun profesionist.
Cu toate acestea, ministrul desemnat al Sănătății afirmă că va avea o discuţie la nivelul Guvernului, astfel încât Ministerul Sănătăţii să aibă un rol activ în gestionarea pandemiei şi să nu mai fie coordonate toate activităţile de către CNSU.”DSU şi-a făcut foarte bine treaba în România şi domnul doctor Arafat este un foarte bun profesionist (…) dar politica de sănătate şi sănătate publică o face Ministerul Sănătăţii. Măsurile de sănătate publică trebuie luate de Ministerul Sănătăţii. Nu se poate ca aceste măsuri cu impact pe sănătatea publică să fie aprobate de o altă structură, ia MS să răspundă…”, a afirmat Rafila, potrivit News.ro, întrebat dacă ia în calcul demiterea lui Raed Arafat. Astfel, Rafila a anunțat că va discuta la nivelul Guvernului, despre rolul Ministerului Sănătăţii în gestionarea pandemiei, în relaţie cu CNSU.”Voi avea o discuţie la nivelul Guvernului, încât acest mecanism să fie schimbat, iar Ministerul Sănătății să aibă toate pârghiile la dispoziţie, inclusiv date despre situaţia din timp real. Nu putem să lucrăm ca o anexă a unei supra-structuri”, a mai afirmat Rafila.
   Citește mai departe

alcooldiscount.ro chilipirul-zilei.ro/ evomag.ro chicco.ro vivacredit.ro

Leave a Reply

Copyright © All rights reserved. | by AF themes.