December 8, 2021

Știri pe bune

Informații de ultima oră

PROBLEMELE din lanțul de aprovizionare se agravează din cauza Chinei

6 min read
alcooldiscount.ro noriel.ro watchshop.ro%20 evomag.roO problemă a apărut în apele maritime ale Chinei deoarece vasele comerciale dispar de pe sistemele radar. Acest fapt crează o problemă în lanțurile de aprovizionare la nivel global, scrie CNN. Motivele s-ar regăsi în izolarea acestei țări față de restul lumii, pe de o parte, și în neîncrederea Chinei față de influența străină, pe de altă parte. 

Analiștii spun că au început să observe scăderea traficului maritim spre sfârșitul lunii octombrie, în timp ce China se pregătea să promulge legislația care reglementează confidențialitatea datelor.

De obicei, companiile de date de transport maritim sunt capabile să urmărească navele din întreaga lume, deoarece acestea sunt dotate cu un emițător-receptor al sistemului de identificare automată (AIS).

Acest sistem permite navelor să trimită informații – cum ar fi poziția, viteza, cursul și numele – către stațiile care se află de-a lungul coastelor, folosind radio de înaltă frecvență. În cazul în care o navă se află în afara razei de acțiune a acestor stații, informațiile pot fi transmise prin satelit.

Dar acest lucru nu se întâmplă în cea de-a doua economie a lumii, un actor esențial în comerțul global. În ultimele trei săptămâni, numărul de nave care trimit semnale din țară a scăzut cu aproape 90%, potrivit datelor furnizate de furnizorul de date de transport maritim global VesselsValue.

“În prezent, asistăm la o reducere la nivelul întregii industrii a semnalelor AIS terestre din China”, a declarat Charlotte Cook, analist principal pentru comerț la VesselsValue.Întrebat despre această problemă, Ministerul chinez al Afacerilor Externe a refuzat să comenteze. Biroul de informații al Consiliului de Stat, care acționează ca un birou de presă pentru cabinetul țării, nu a răspuns imediat la o solicitare de comentarii cu privire la motivul pentru care furnizorii de servicii de transport maritim au pierdut accesul la date.

Dar analiștii cred că au găsit vinovatul: Legea chineză privind protecția informațiilor personale, care a intrat în vigoare la 1 noiembrie. Aceasta impune companiilor care procesează date să primească aprobarea guvernului chinez înainte de a permite ca informațiile personale să părăsească teritoriul chinez – o regulă care reflectă teama Beijingului că astfel de date ar putea ajunge în mâinile unor guverne străine.

Legea nu menționează datele de transport maritim. Dar furnizorii chinezi de date ar putea să rețină informații ca măsură de precauție, potrivit lui Anastassis Touros, șeful echipei de rețea AIS de la Marine Traffic, un important furnizor de informații de urmărire a navelor.

“Ori de câte ori apare o nouă lege, avem o perioadă de timp în care toată lumea trebuie să verifice dacă lucrurile sunt în regulă”, a declarat Touros.

Alți experți din industrie au mai multe indicii privind influența legii. Cook a declarat că colegii din China i-au spus că unele transpondere AIS au fost îndepărtate de la stațiile aflate de-a lungul coastelor chineze la începutul lunii, la solicitarea autorităților de securitate națională. Singurele sisteme cărora li s-a permis să rămână trebuiau să fie instalate de “părți calificate”.

Nu toate datele au dispărut: sateliții pot fi în continuare utilizați pentru a capta semnale de la nave. Dar Touros a spus că, atunci când o navă se află aproape de țărm, informațiile colectate din spațiu nu sunt la fel de bune ca cele care pot fi colectate la sol.

“Avem nevoie de stații terestre pentru a avea o imagine mai bună, o imagine de mai bună calitate”, a adăugat el.

Odată cu apropierea Crăciunului, pierderea informațiilor din China continentală – unde se află șase dintre cele mai aglomerate 10 porturi de containere din lume – ar putea crea și mai multe probleme pentru o industrie maritimă globală deja în dificultate. Anul acesta, lanțurile de aprovizionare au fost supuse unor tensiuni, deoarece porturile foarte aglomerate se luptă să țină pasul cu o cerere de bunuri care își revine rapid.

Firmele de transport maritim se bazează pe datele AIS pentru a prezice mișcarea navelor, pentru a urmări tendințele sezoniere și pentru a îmbunătăți eficiența porturilor, potrivit lui Cook. Ea a declarat că lipsa datelor chinezești “ar putea avea un impact semnificativ asupra vizibilității lanțului de aprovizionare maritimă în întreaga China”. Țara este unul dintre principalii importatori mondiali de cărbune și minereu de fier, precum și un exportator major de containere.

“Pe măsură ce ne îndreptăm spre perioada Crăciunului, va avea un impact foarte mare asupra lanțurilor de aprovizionare și acesta este cel mai important element în acest moment”, a declarat Georgios Hatzimanolis, strateg media pentru Marine Traffic. El se așteaptă ca pierderea datelor “minut cu minut” privind navele din China să aibă “un mare impact asupra lanțului de aprovizionare”, în condiițiile în care companiile ar putea pierde informații cruciale despre orele de acostare, descărcare și plecare a navelor.

evomag.ro otter.ro kitunghii.ro vivacredit.ro

Dorința Chinei de a păstra un control absolut asupra tuturor datelor și informațiilor din interiorul granițelor sale nu este surprinzătoare, în condițiile în care președintele Xi Jinping continuă să reafirme dominația Partidului Comunist aflat la putere asupra fiecărui aspect al economiei și al societății.

Mediafax


Ministerul Dezvoltării, Lucrărilor Publice și Administrației (MDLPA), a finalizat procedura de atribuire a achiziției publice pentru 70 de autobuze electrice de cca. 10 m, operabile în condiții de deal, pentru…


Circulația feroviară în stația CF Balota este închisă la această oră, din cauza deraierii, la intrarea în stație, a trei vagoane din compunerea unui tren de marfă, care aparține operatorului CERFERSPED,…


Au ajuns în țară, astăzi, 263.250 de doze de vaccin produse de Pfizer/BioNTech. Acestea au ajuns pe aeroportul din Otopeni, transmite CNCAV.

Transportul este asigurat de firma…


Preşedintele SUA, Joseph Biden, a anunţat marţi seară că a decis scoaterea în regim de urgenţă a unor cantităţi semnificative de petrol din rezervele strategice, pentru a stimula scăderea preţurilor la…


Hoții au furat cantități importante de motorină din baza militară de la Mihail Kogălniceanu. Prejudiciul reclamat de SUA este de aproximativ 2 milioane de dolari.

Miercuri, procurorii Direcției de Investigare…


Medicul Octavian Jurma estimează că în România numărul persoanelor infectate cu virusul SARS CoV-2 va crește ușor în decembrie, iar valul 5 al pandemiei va începe în februarie. În prezent, situația este mai…


Senatorul Lucian Romaşcanu a primit aviz pozitiv, miercuri, din partea comisiilor de specialitate ale Parlamentului, pentru funcţia de ministru al Culturii.

S-au înregistrat 15 voturi pentru numirea ca ministru, tr…


Târgurile de Crăciun din marile oraşe ale Europei nu mai sunt vedetele din această perioadă pentru va­can­ţele de tip city-break.

În alţi ani, târgurile de Crăciun din Europa erau cele mai căutate…


Cod galben de ceaţă şi vizibilitate redusă în trei judeţe din Transilvania, transmite ANM.

Până la ora 12:00 se semnalează ceață în judeţele Braşov (Făgăraş, Şinca,…


Incidența cazurilor de Covid în Capitală a scăzut miercuri sub 3 la mia de locuitori, pentru prima dată de la sfârșitul lunii septembrie.

Potrivit DSP București, incidența în Capitală este miercuri de 2,87…


Sub 3.000 de cazuri noi și 231 de decese sunt anunțate astăzi, în bilanțul provizoriu de coronavirus. 36 dintre acestea sunt anterioare.

Conform datelor existente miercuri la CNCCI, în intervalul de 24 de ore, a…


Lira turcească s-a prăbușit cu peste 40% în ultima perioadă, numai astăzi scăderea fiind de 3%, după ce marți s-a depreciat cu 15%, după declarațiile președintelui Tayyip Erdogan, care a salutat…


O rachetă SpaceX, compania lui Elon Musk, va lansa miercuri dimineață, la primele ore ale dimineții, o misiune NASA menită să testeze tehnologii de apărare a planetei, prin lovirea intenționată a unui asteroid,…


Primarul Timișoarei Dominic Fritz a anunțat miercuri că în oraș va fi deschisă o nouă fabrică de biciclete, care va începe producția la primăvară. Vor fi create 300 de noi locuri de muncă.

„Este un…


Apple a dat în judecată firma israeliană de supraveghere informatică NSO Group și compania mamă a acesteia pentru că ar fi vizat utilizatorii de iPhone cu un instrument de hacking, relatează BBC.

Software-ul…Citește mai departe

alcooldiscount.ro chilipirul-zilei.ro/ evomag.ro chicco.ro vivacredit.ro

Leave a Reply

Copyright © All rights reserved. | by AF themes.