November 27, 2021

Știri pe bune

Informații de ultima oră

PREMIERĂ în Suedia. Prima femeie în fruntea guvernului de la Stockholm

4 min read
alcooldiscount.ro noriel.ro watchshop.ro%20 evomag.roMagdalena Andersson/facebook

Liderul social-democrat Magdalena Andersson a devenit, miercuri, premierul Suediei. Aceasta a întâmpinat dificultăți încă de la început pe tema bugetului, scrie Reuters.

Ea are 54 de ani și a obținut votul Parlamentului după ce a ajuns la un acord de ultim moment cu fostul Partid de Stânga, dar controlul ei asupra puterii este fragil din cauza peisajului politic fragmentat.

Predecesorul ei, Stefan Lofven, a guvernat făcând o jonglerie complexă menită să îi asigure sprijinul atât al partidelor de stânga, cât și al celor de centru din parlament, chiar dacă acestea nu fac parte din guvernul de coaliție.

Însă Partidul de Centru este îngrijorat de acordul cu stânga și a declarat că nu va susține guvernul Andersson la votul asupra proiectului de lege privind finanțele propus de trei partide de opoziție, care ar putea avea loc miercuri după amiază. “Nu putem susține un buget al unui guvern care se îndreaptă mult spre stânga, ceea ce credem că face viitorul guvern”, a declarat liderul Partidului de Centru, Annie Loof.

Andersson a fost ministru de Finanțe din 2014, dar acum se confruntă cu perspectiva de a guverna în funcție de prioritățile de cheltuieli determinate de centru-dreapta.

Chiar dacă reușește să își consolideze baza de putere și să negocieze criza bugetară, ea se confruntă cu provocări mari.

Violența bandelor și schimburile de focuri de armă macină viața în multe suburbii ale capitalei, Stockholm, și în alte orașe mari. Pandemia COVID-19 a scos la iveală lacunele din mult lăudatul stat al bunăstării, rata mortalității în Suedia fiind mult mai mare decât în țările nordice vecine, iar guvernul trebuie să accelereze trecerea la o economie “verde” dacă dorește să își îndeplinească obiectivele privind schimbările climatice.

 


Departamentul pentru Situații de Urgență (DSU) a reacționat, miercuri, după ce social-democrații au spus că nu au putut prezenta programul de guvernare liderilor din teritoriu, la Parlament, pentru că nu au…


Peste 66.000 de persoane au fost vaccinate în ultimele 24 de ore, conform statisticii realizate de Comitetul Naţional de Coordonare a Activităţilor privind Vaccinarea împotriva COVID-19. Aproape 17.000 sunt la…


Liderul social-democrat Magdalena Andersson a devenit, miercuri, premierul Suediei. Aceasta a întâmpinat dificultăți încă de la început pe tema bugetului, scrie Reuters.

Ea are 54 de ani și a obținut…


Elvețienii sunt chemați la urne duminică, să se pronunțe într-un referendum în legătură cu modificări ce urmează să fie aduse Legii COVID, inclusiv cu privire la temeiul juridic al certificatului…

evomag.ro otter.ro kitunghii.ro vivacredit.ro


Peste 360.000 de doze din vaccinul Johnson&Johnson au ajuns miercuri în România.

369.600 doze de vaccin Janssen au ajuns miercuri la Unifarm.

Transportul este asigurat de firma producătoare, iar dozele de va…


Ungaria a raportat un număr record de infectări cu COVID-19, ajungând la 12.637 de noi cazuri zilnice și ridicând totalul la 1,045 milioane de persoane care s-au îmbolnăvit, scrie Reuters.

Această țară…


Toți miniștrii desemnați de coaliția PNL-PSD-UDMR au fost avizați, într-un timp record, în comisiile parlamentare de specialitate.

Joi urmează votul pentru Guvernul Ciucă în plenul…


Patriarhul Daniel a anunțat, miercuri, că s-a vaccinat împotriva infecției cu virusul SARS-CoV-2.

„Sigur, ne-am vaccinat! Gata!”, a declarat acesta reporterilor.

Însă nu a vrut să spună ce ser i-a fost…


Brigada Rutieră a Capitalei anunță instituirea unor restricții de circulație din 28 noiembrie pentru repetiția și pentru ceremonia de Ziua Națională.

Astfel, în 1 Decembrie, începând cu ora 11.00, vor…


Ministrul desemnat al Sănătății, Alexandru Rafila, vrea ca instituția pe care o va conduce să se impună asupra CNSU.

La audierile de la comisia parlamentară de specialitate, acesta spune că nu a discutat…


România se află pe penultimul loc în UE la decesele provocate de infecția cu COVID-19 din ultimele două săptămâni, arată datele Centrului European pentru Prevenirea și Controlul Bolilor.

Însă…


În ultimele 24 de ore au fost înregistrate 2.796 de cazuri noi de infectare cu coronavirus, iar 195 de pacienți au murit. 1.380 de persoane sunt internate la ATI.

În urma testelor efectuate la nivel național,…


Deputatul Adrian Miuțescu este cercetat de DNA într-un dosar de corupție, motiv pentru care instituția cere Parlamentului încuviințarea accesului la datele informatice ale acestuia.

Deputatul are 8…


Social-democrații sunt deranjați de faptul că Departamentul pentru Situații de Urgență nu a avizat desfășurarea unui eveniment PSD la care urmau să participe 20 de oameni. Congres cu 5.000 de persoane s-a…


DIICOT Neamț a efectuat, miercuri, 16 percheziții înt-un dosar de fraudare a bugetului CNAS prin concedii medicale fictive. Prejudiciul estimat se ridică la circa 6 milioane de lei.

Dintre…Citește mai departe

alcooldiscount.ro chilipirul-zilei.ro/ evomag.ro chicco.ro vivacredit.ro

Leave a Reply

Copyright © All rights reserved. | by AF themes.