November 27, 2021

Știri pe bune

Informații de ultima oră

Motorină în valoare de 2 milioane de dolari, furată de la baza militară a americanilor de la Mihail Kogălniceanu

3 min read
alcooldiscount.ro noriel.ro watchshop.ro%20 evomag.roDIICOT a destructurat un grup infracţional organizat, care a furat motorină în valoare de aproximativ 2 milioane de dolari din cadrul unităţii militare din baza americană de la Mihail Kogălniceanu.

Motorină în valoare de 2 milioane de dolari, furată de la baza militară a americanilor de la Mihail Kogălniceanu Hepta / Zuma Press / Cover Images

Conform DIICOT, gruparea infracţională a acţionat între 2017 şi 2021, furând combustibili lichizi aparţinând guvernului SUA, din baza militară de la Mihail Kogălniceanu.
Procurorii DIICOT şi ofiţeri de poliţie judiciară din cadrul DCCO au făcut mai multe percheziţii miercuri, iar 7 persoane au fost conduse la audieri.

“La data de 24.11.2021, procurorii Direcției de Investigare a Infracțiunilor de Criminalitate Organizată și Terorism – Structura Centrală împreună cu ofițeri de poliție judiciară din cadrul DCCO au efectuat un număr de 6 percheziții domiciliare, într-o cauză vizând destructurarea unui grup infracțional organizat, specializat în săvârșirea infracțiunilor de furt calificat și conducerea unui vehicul fără permis de conducere.

Citește și:

Operațiune de amploare a DIICOT, au loc sute de percheziții în toată țara. Mascații au descins la traficanții de droguri și persoane
Protestatarul Cristian Dide, arestat preventiv de Tribunalul Iaşi pentru trafic de droguri de risc

evomag.ro otter.ro kitunghii.ro vivacredit.ro

Care este prejudiciul reclamat de guvernul SUA
În cauză s-a reținut faptul că, începând cu anul 2017, pe teritoriul României, mai multe persoane au constituit un grup infracțional organizat, în scopul comiterii, în perioada 2017 – 2021, a infracțiunii de furt calificat prin sustragerea de combustibili lichizi aparținând guvernului S.U.A., în special motorină, din baza militară de la Mihail Kogălniceanu, precum și din zonele dedicate efectuării unor exerciții tactice militare situate pe raza județului Constanța.
Sub coordonarea liderului grupării, membrii acesteia având roluri bune determinate, la diferite intervale de timp și în realizarea aceleiași rezoluții infracționale, au sustras cantități de motorină din generatoarele care deservesc anumite zone din cadrul unității militare din baza militară americană de la Mihail Kogălniceanu, prejudiciul reclamat de persoana vătămată (guvernul federal al SUA) este de aproximativ 2.000.000 dolari”, se arată în comunicatul DIICOT.

Sute de percheziții în toată țara
DIICOT a declanșat, în această dimineață, o amplă operațiune la nivel național, care vizează anihilarea unor grupări de crimă organizată. Sunt vizate infracțiuni de trafic de persoane și de minori, exploatarea persoanelor vulnerabile, trafic de migranți, criminalitate informatică, trafic de droguri și infracțiuni împotriva patrimoniului, cu consecințe deosebit de grave.

Direcția de Investigare a Infracțiunilor de Criminalitate și Terorism anunță că vor fi puse în executare un număr de 457 de mandate de percheziție domiciliară și 367 de mandate de aducere.

În timpul uneia dintre perchezițiile domiciliare efectuate în Giurgiu, unul dintre suspecți a strigat „Băi, chem Poliția!”, în timp ce era imobilizat de mascați. Pe fundal se aud rudele bărbatului care le cer oamenilor legii să-l lase în pace.
Puteţi urmări ştirile Observator şi pe Google News!Citește mai departe

alcooldiscount.ro chilipirul-zilei.ro/ evomag.ro chicco.ro vivacredit.ro

Leave a Reply

Copyright © All rights reserved. | by AF themes.