December 8, 2021

Știri pe bune

Informații de ultima oră

Marea Britanie avertizează Rusia în legătură cu un eventual atac asupra Ucrainei

2 min read
alcooldiscount.ro noriel.ro watchshop.ro%20 evomag.roMinistrul de Externe al Marii Britanii, Liz Truss, a avertizat, miercuri, Rusia că ar face “o mare greşeală” dacă ar ataca Ucraina.

evomag.ro otter.ro kitunghii.ro vivacredit.ro

Ministrul a precizat că Londra colaborează strâns cu aliaţii săi din NATO pentru a sprijini Kievul, relatează Reuters.Mişcările de trupe ruseşti în apropierea Ucrainei au stârnit îngrijorări în Occident că Rusia ar putea pregăti o invazie.
CITEȘTE ȘI Ucraina a demarat o campanie intensă de înarmare, de teama unui atac al Rusiei: ”Suntem pregătiți”Rusia a negat în mod repetat că este pe punctul să atace Ucraina şi spune că poate desfăşura trupe atunci când doreşte pe propriul teritoriu. Moscova a acuzat în schimb Ucraina şi NATO că alimentează tensiunile. “Cred că ar fi o mare greşeală din partea Rusiei”, a declarat Liz Truss într-un interviu pentru Reuters, răspunzând la o întrebare despre o posibilă incursiune militară.”Suntem aliaţi apropiaţi ai Ucrainei şi colaborăm cu partenerii noştri în cadrul NATO, dar şi direct cu Ucraina, pentru a ne asigura că aceasta este sprijinită pe deplin”, a spus şefa diplomaţiei britanice.
Rusia a efectuat miercuri exerciţii militare în Marea Neagră, la sud de Ucraina, şi a spus că a făcut asta pentru a-şi consolida capacităţile de luptă ale forţelor sale convenţionale şi nucleare din cauza intensificării activităţii NATO în apropierea graniţelor sale.SUA şi NATO şi-au semnalat sprijinul faţă de Ucraina în moduri considerate provocatoare de către Moscova, inclusiv prin manevre ale unor nave de război în această lună în Marea Neagră şi prin livrarea unor bărci de patrulare americane marinei ucrainene.Citește mai departe

alcooldiscount.ro chilipirul-zilei.ro/ evomag.ro chicco.ro vivacredit.ro

Leave a Reply

Copyright © All rights reserved. | by AF themes.