December 8, 2021

Știri pe bune

Informații de ultima oră

În premieră, fermierii români ar putea primi subvenții la fel ca în țările vestice. Ce condiții se impun

3 min read
alcooldiscount.ro noriel.ro watchshop.ro%20 evomag.roAgricultura are șansa să se modernizeze rapid, cu bani europeni. În premieră, fermierii vor primi subvenții, la fel ca în țările vestice, de până la 215 euro pe hectar, prin noua politică agricolă comună, recent aprobată de Parlamentul European.

evomag.ro otter.ro kitunghii.ro vivacredit.ro

România are alocate 22 de miliarde de euro, însă, ca să le încaseze, trebuie să-și facă o strategie, astfel încât fermierii să cultive ce se cere pe piață și să nu mai iasă în pierdere.Nouă politică agricolă comună vine cu subvenții mai mari pentru România, dar și cu condiții.
Astfel, 22 de miliarde de euro ar urma să primească România până în 2027 pentru agricultură. Cea mai mare parte – 14 miliarde de euro – sunt plăți directe, adică subvenții – care vor crește până la 215 euro pe hectar. Pentru acești bani, România trebuie să aibă gata în mai puțin de o lună și o strategie națională, în care să spună cum va folosi fondurile – de exemplu, ce culturi va încuraja prin subvenții.Alin Mituță, europarlamentar USR: “Fiecare stat membru are libertatea să decidă către ce culturi va da mai mulți bani fermierilor și atunci, dacă ei vor vedea că pentru anumite culturi vor primi mai mulți bani vor fi interesați să o producă pe respectiva cultură. Nu mai cultivi roșii pentru că așa te-ai gândit într-o după-amiază, ci pentru că ai acces la informații care spun că pe anul viitor vremea va fi favorabilă pentru cultura respectivă, că vei avea fonduri, că vei avea o piață mai bună”.Pentru ca fermierii să nu mai ajungă să-și dea munca de un an la porci ori să vândă la prețuri de nimic, ar trebui să fie și o planificare pe termen lung.Cristian Tudor, producător microplante: “În special în timpul verii se conglomereaza foarte multe culturi și avem o cantitate care uneori duce la pierderi pentru marea majoritate. Cei care reușesc să vândă o să vândă în pierdere sau la un preț de nimic sau nu mai apucă să vândă pentru că e deja o mare cantitate în piață”.
Până când autoritățile vor face analiză, noile tehnologii pot spune ce culturi sunt profitabile în pământul românesc.Dan Nicolae Pîrvu, consultant vânzări: ”Recoltată cu o combină inteligentă, combina a putut să facă o harta a producției, astfel știm foarte bine în ce zone a fost producție mai mare, respectiv mai mică, apoi cu acea hartă putem semăna cu rata variabilă, putem profita astfel să scoatem maximum și din acele zone mai sărace”.După 2023, o condiție pentru obținerea fondurilor europene este că 25% din plățile directe să ajungă la fermierii care iau măsuri de îmbunătățire a suprafețelor cultivate ecologic. Iar o parte vor fi pentru agricultură de precizie adică cea în care, de exemplu, sunt folosite imaginile din satelit și dronele pentru îngrijirea culturilor.Citește mai departe

alcooldiscount.ro chilipirul-zilei.ro/ evomag.ro chicco.ro vivacredit.ro

Leave a Reply

Copyright © All rights reserved. | by AF themes.