December 8, 2021

Știri pe bune

Informații de ultima oră

Fostul șef de la Combaterea Spălării Banilor, condamnat la trei ani de închisoare cu suspendare

2 min read
alcooldiscount.ro noriel.ro watchshop.ro%20 evomag.roFostul șef al Oficiului de Combatere a Spălării Banilor a fost condamnat la trei ani de închisoare cu suspendare.

El este acuzat că și-a construit cariera și a ocupat funcții importante în stat, cu ajutorul unei diplome de Bacalaureat false. Dacă sentința Judecătoriei Râmnicu Vâlcea va rămâne definitivă, Laurențiu Baranga va trebui să returneze toate salariile și indemnizațiile primite în aproape 20 de ani.Laurențiu Baranga a fost reținut în urmă cu un an, la doar o lună după ce a fost numit în funcția de șef al Oficiului pentru Prevenirea și Combaterea Spălării Banilor. A fost acuzat că a obținut diploma universitară, apoi statutul de conducător de doctorate cu ajutorul unei diplome de Bacalaureat false, pe care și-ar fi procurat-o în 1999, pe când avea 32 de ani. În realitate, susțineau procurorii, Baranga nu terminase liceul.

evomag.ro otter.ro kitunghii.ro vivacredit.ro

El a fost condamnat de judecătoria Râmnicu Vâlcea de cinci ori pentru înșelăciune, de două ori pentru fals în declarații, o dată pentru uz de fals și încă o dată pentru exercitarea fără drept a unei profesii sau activități. Executarea pedepsei i-a fost totuși suspendată, urmând să fie supravegheat vreme de patru ani. În plus, ar trebui să presteze 120 de zile de muncă în folosul comunității.”Întotdeauna am fost un om de onoare și voi rămâne un om de onoare!”, a spus Laurențiu Baranga. Aceasta a fost singura reacție a celui care a ocupat vreme de 11 ani și funcția de șef în cadrul Oficiului Registrului Național al Informațiilor Secrete, dar a avut și statut de profesor la trei universități: una în Târgoviște și două în Capitală, de Educație Fizică și Agronomie.Dacă sentința Judecătoriei Ramnicu Vâlcea va rămâne definitivă, Laurențiu Baranga va fi obligat să returneze toate sumele de bani câștigate cu titlu de leafă sau indemnizații care au crezut că are studii universitare și liceale. În total va trebui să scoată din buzunar un milion 330 de mii de lei, adică puțin peste 265.000 de euro.Citește mai departe

alcooldiscount.ro chilipirul-zilei.ro/ evomag.ro chicco.ro vivacredit.ro

Leave a Reply

Copyright © All rights reserved. | by AF themes.