December 8, 2021

Știri pe bune

Informații de ultima oră

Este lege în Portugalia: șefii nu au voie să-și contacteze angajații care lucrează de acasă după program

2 min read
alcooldiscount.ro noriel.ro watchshop.ro%20 evomag.roPortugalia le interzice, prin lege, șefilor să-i contacteze pe angajații care lucrează de acasă, în afara orelor de program.

evomag.ro otter.ro kitunghii.ro vivacredit.ro

Scopul noii legi a muncii, după cum a explicat ministrul de resort, este să garanteze o separare între viața profesională și cea personală, de familie.De asemenea, guvernul vrea să promoveze Portugalia drept cel mai bun loc în care să trăiască așa-numiții „nomazi digitali”.
Isa Soares, Lisabona: ”Parlamentul portughez, aici, în spatele meu, a aprobat una dintre cele mai favorabile legi ale muncii pentru angajați, menită să păstreze echilibrul dintre programul de muncă și viața personală pentru cei care muncesc de acasă. Această lege le interzice șefilor să-i contacteze pe angajați în afara orelor de lucru, iar asta înseamnă: fără apeluri telefonice, mesaje scrise și e-mail-uri. În caz contrar, riscă să fie amendați.”De asemenea, noua lege le cere angajatorilor să plătească pentru cheltuielile suplimentare pe care le presupune munca de acasă, cum ar fi facturile mai mari cauzate de creșterea consumului de elctricitate, gaze și Internet Ana Mendes Godinho, ministrul Muncii: “Regula este să garantăm că există o separare între viața dedicată muncii și viața de familie.”Pe străzile Lisabonei, mulți consideră esențială noua lege al muncii:
”Munca de acasă înseamnă, de fapt, o extindere a programului de lucru și, din nefericire, unii șefi ar putea avea tendința să abuzeze de asta.””Eu și colegii mei știm ce înseamnă asta, programul de lucru nu mai este respectat. În zilele acestea, angajatul trebuie să fie disponibil 24 de ore pe zi pentru că are telefon sau computer de la serviciu. Oamenii trebuie să aibă viața lor, în afara serviciului.” “Cred că ar trebui să existe anumite reglementări în privința muncii de acasă. Dar nu sunt sigur că e suficient să fie trecute în lege aceste reglementări pentru ca să și fie respectate.”Partidul socialist la putere in Portugalia speră că noua lege a muncii va atrage în țară și așa numiții nomazi digitali.Ana Mendes Godinho, ministrul Muncii: “Munca de la distanță îți conferă posibilitatea alegerii celui mai potrivit loc unde poți să trăiești și să lucrezi, oriunde în lume. De asemenea, le oferă companiilor o imensă oportunitate, aceea de a avea cei mai calificați și pricepuți angajați din lume, indiferent unde locuiesc.”Este poate prea devreme să vedem cum va fi implementată noua lege portugheza a muncii. Oricum, aceasta a fost una dintre ultimele măsuri majore luate de parlament înaintea dizolvării.Pentru că, în Portugalia urmează alegeri anticipate, anul viitor. Și este de așteptat ca locurile de muncă și economia să constituie principala miză a scrutinului. Citește mai departe

alcooldiscount.ro chilipirul-zilei.ro/ evomag.ro chicco.ro vivacredit.ro

Leave a Reply

Copyright © All rights reserved. | by AF themes.