December 8, 2021

Știri pe bune

Informații de ultima oră

Elveția, prima țară din lume care ține referendum pentru certificatul verde. Câți sunt de acord

1 min read
alcooldiscount.ro noriel.ro watchshop.ro%20 evomag.roElvețienii sunt chemați la urne duminică, să se pronunțe într-un referendum în legătură cu modificări ce urmează să fie aduse Legii COVID, inclusiv cu privire la temeiul juridic al certificatului verde.

Protest față de restricțiile anti-Covid în Elveția Profimedia

evomag.ro otter.ro kitunghii.ro vivacredit.ro

Este prima țară din lume care face un astfel de referendum, potrivit Agenției ANSA, potrivit Mediafax. Nu este, însă, prima dată când elvețienii votează măsuri de sănătate pentru a combate o pandemie: legea privind coronavirusul a fost deja supusă votului popular pe 13 iunie. La vremea respectivă, a fost acceptată cu mai mult de 60% din voturi.
Duminică, elvețienii sunt din nou chemați să se pronunțe prin vot asupra legii, ca urmare a modificărilor adoptate de Parlament în martie și împotriva cărora a fost organizat un referendum. Cea mai contestată modificare se referă la temeiul juridic al certificatului verde COVID. La fel ca în alte țări, certificatul – care atestă vaccinarea, un test COVID negativ sau trecerea prin boală – este contestat în mod regulat prin demonstrații de stradă, dar, potrivit ultimelor sondaje, se așteaptă ca noua versiune a legii să treacă de urne și să fie aprobată de 61% dintre alegători. 38% sunt împotrivă, iar 1% sunt nehotărâți.

Puteţi urmări ştirile Observator şi pe Google News!Citește mai departe

alcooldiscount.ro chilipirul-zilei.ro/ evomag.ro chicco.ro vivacredit.ro

Leave a Reply

Copyright © All rights reserved. | by AF themes.