December 8, 2021

Știri pe bune

Informații de ultima oră

Cum au reuşit cercetătorii români să creeze testul PCR prin care afli cu ce variantă covid eşti infectat şi în ce stadiu e boala

2 min read
alcooldiscount.ro noriel.ro watchshop.ro%20 evomag.roVideo

De Clara Mihociu.Publicat: 23.11.2021, 15:46.
Actualizat: 23.11.2021, 15:46

La Iași cercetătorii fac teste pentru primul kit de detectare a infecției cu Sars Cov 2 creat în România. Noile teste Covid românești nu doar că sunt mai eficiente decât cele pe care până acu le importam, dar sunt și mai rapide și în plus detectează și încărcătura virală. Iar astfel medicii știu în ce stadiu este boala la un pacient și pot să îi modifice tratamentul în funcție de rezultatul testării. 

Vezi și

Cercetătorii de la Universitatea de Medicină din Iaşi au de câteva luni o misiune specială. Crearea primului test Covid 100% românesc.
Noile kituri de testare româneşti aduc însă câteva avantaje faţă de cele folosite deja.

Geanina Dodi, cercetător CEMEX – UMF Iaşi: Arată în ce stadiu al bolii ne aflăm. Este foarte important pentru medici să știm unde ne aflăm. E planul terapeutic. Se face un plan terapeutic adecvat pentru fiecare pacient în parte.

Citește și:

Cercetătorii români au creat un test PCR prin care află cu ce variantă covid e infectat un pacient şi în ce stadiu e boala
Cercetătorii români, recunoscuți la nivel mondial. 7 milioane de oameni de știință au fost evaluați de Universitatea Stanford

evomag.ro otter.ro kitunghii.ro vivacredit.ro

Mărioara Avram, Coordonator proiect- IMT București: Poți să îl folosesti și în timpul tratamentului unui pacient ca să vezi dacă medicamentele pe care i le dai sunt bune pentru el, le metabolizează organismul lui sau i le dai degeaba.
Cât de eficiente sunt testele create în România
Conform specialiştilor în boli infecţioase, testul are o acurateţea foarte mare. Şi asta nu este tot.

Clara Mihociu, reporter Observator: Prin comparație cu celelalte kituri existente pe piață la momentul actual, kit-ul produs la noi în România mai aduce un avantaj. Acela că dă rezultatele la probele prelucrate deja, după ce au ajuns în aparatul de testare RT-PCR cu cel puţin 30 de minute mai repede.
Bogdan Tampa, director CEMEX – UMF Iaşi: O metodă clasică PCR, care este aplicată într-un mod nou inovator, care să permită o utilizare mai uşoară la locul de testare și care să permită totodată un rezultat mai rapid.
N-a fost însă deloc uşor să se ajungă aici. “O săptămână întreagă cred că tot am testat diferite probe tocmai în ideea să optimizăm primerii, durata, pentru a-l crea”, spun cercetătorii.

Kitul testat la Iași a fost creat în colaborare cu Institutul Național de Cercetare și Dezvoltare în Microtehnologie din București și un partener privat. Proiectul a fost finanțat de Ministerul Cercetării, a durat 18 luni și a costat 2 milioane de lei.
Puteţi urmări ştirile Observator şi pe Google News!Citește mai departe

alcooldiscount.ro chilipirul-zilei.ro/ evomag.ro chicco.ro vivacredit.ro

Leave a Reply

Copyright © All rights reserved. | by AF themes.