December 8, 2021

Știri pe bune

Informații de ultima oră

China se confruntă cu cel mai scăzut nivel de natalitate din ultimii peste 40 de ani

2 min read
alcooldiscount.ro noriel.ro watchshop.ro%20 evomag.roRata de natalitate s-a prăbuşit în China în 2020, ajungând la cel mai scăzut nivel din ultimii peste 40 de ani. Acest lucru are loc în ciuda eforturilor regimului comunist de a convinge familiile să facă mai mulţi copii, informează AFP.

China se confruntă cu cel mai scăzut nivel de natalitate din ultimii peste 40 de ani Profimedia Images

Chiar dacă i-a autorizat în 2016 pe chinezi să aibă doi copii, apoi trei începând de anul acesta, Beijingul se confruntă cu riscul îmbătrânirii populaţiei ţării şi cu o scădere a numărului de persoane active.Odată cu anul 2020, rata de natalitate a scăzut puternic, ajungând la 8,52 de naşteri la 1000 de locuitori, potrivit Anuarului statistic din 2021. Este cea mai mică cifră de la începutul publicării acestui anuar, în 1978.În 2019, rata de natalitate era încă de 10,41 de naşteri la 1000 de locuitori. Cifra de anul trecut ar fi chiar cea mai mică de la fondarea regimului comunist în 1949, potrivit Biroului naţional de statistică. De asemenea, numărul de căsătorii s-a prăbuşit anul trecut, ajungând la cel mai scăzut nivel din ultimii 17 ani, cu numai 8,14 milioane de cupluri care au spus “da”.
Mai multe divorţuri decât căsătorii

evomag.ro otter.ro kitunghii.ro vivacredit.ro

Numărul de divorţuri a scăzut şi el, pentru prima dată în ultimii peste 30 de ani, după impunerea, la începutul lui 2020, a unui termen de reflecţie de cel puţin o lună pentru cuplurile care doreau să se separe. Cu toate acestea, nu mai puţin de 4,34 de milioane de cupluri au divorţat anul trecut, mai mult de jumătate din numărul de căsătorii, potrivit AGERPRES.

Puteţi urmări ştirile Observator şi pe Google News!Citește mai departe

alcooldiscount.ro chilipirul-zilei.ro/ evomag.ro chicco.ro vivacredit.ro

Leave a Reply

Copyright © All rights reserved. | by AF themes.