December 8, 2021

Știri pe bune

Informații de ultima oră

Cand hipoglicemia pune pacientul diabetic in real pericol?

2 min read
alcooldiscount.ro noriel.ro watchshop.ro%20 evomag.ro
Cand hipoglicemia pune pacientul diabetic in real pericol?Sus

Dr. Cristina Blot, medic specialist Endocrinologie, medic specialist Diabet Zaharat, Nutritie si Boli Metabolice:Hipoglicemia reprezinta o valoare a glicemiei sub 70 mg/dl. Ea este cauzata de unele antidiabetice orale dar mai frecvent, de terapia cu insulina.Monitorizarea glicemiilor este foarte importanta pentru pacientul diabetic. Frecventa acestei monitorizari se stabileste pe baza recomandarilor medicului diabetolog. Unii pacienti, cum ar fi cei tratati cu injectii multiple de insulina, necesita o monitorizare mai frecventa.

Cum si cand ne masuram glicemia?SusDr. Cristina Blot, medic specialist Endocrinologie, medic specialist Diabet Zaharat, Nutritie si Boli Metabolice:Este important ca glicemia sa fie masurata corectGlicemia se poate masura din sangele venos (prin punctie venoasa) sau din sangele capilar (prin inteparea varfului unui deget).La domiciliu, se aplica cea de a doua varianta. Se dezinfecteaza cu spirt degetul, se inteapa cu dispozitivul special care se achizitioneaza de la farmacie, se pune o picatura de sange pe testul introdus in glucometru si se asteapta citirea glicemiei.Glicemiile se masoara in diferite momente ale zilei, in functie de recomandarile medicului – de exemplu dimineata, inainte de micul dejun, la 2 ore dupa mese, seara la culcare si oricand pacientul are simptome de hipoglicemie (tremor, transpiratii reci, dificultate de concentrare, greata, senzatie intensa de foame, ameteli etc)Cum ne afecteaza hipoglicemia severa?SusDr. Cristina Blot, medic specialist Endocrinologie, medic specialist Diabet Zaharat, Nutritie si Boli Metabolice:Hipoglicemia severa este cea asociata cu alterarea starii de constientaHipoglicemia se asociaza cu morbiditate si mortalitate mare pe termen scurt. Un episod de hipoglicemie poate induce pierderea starii de constienta care poate duce la traumatism cranian, fracturi. O hipoglicemie poate precipita un infarct de miocard sau un accident vascular cerebral.Hipoglicemia severa este cea asociata cu alterarea starii de constienta (confuzie, somnolenta, coma) indiferent de valoarea glicemiei. Asta inseamna ca unele persoane experimenteaza aceasta alterare la glicemii usor sub 70 mg/dl, altele la glicemii sub 50 mg/dl. In general, o hipoglicemie severa este considerata cea sub 40 mg/dl.

evomag.ro otter.ro kitunghii.ro vivacredit.ro

Conduita terapeutica recomandata in caz de hipoglicemie este: imediat cum apar simptomele (tremor, transpiratii reci, ameteli, dificultate de concentrare), se masoara glicemia, apoi se consuma glucide simple (zahar, miere, glucoza, suc indulcit).In unele cazuri, in functie de situatie, se omite masurarea glicemiei. Confirmarea hipoglicemiei este importanta pentru ca exista pacienti cu hiperglicemie cronica in cazul carora, dupa instituirea terapiei adecvate, apar simptome de hipoglicemie la valori normale sau chiar crescute ale glicemiei. In acest caz nu se recomanda aportul de glucide simple.

Medici specialisti Endocrinologie-DiabetCitește mai departe

alcooldiscount.ro chilipirul-zilei.ro/ evomag.ro chicco.ro vivacredit.ro

Leave a Reply

Copyright © All rights reserved. | by AF themes.