December 8, 2021

Știri pe bune

Informații de ultima oră

Klaus Iohannis, după întâlnirea cu Maia Sandu, la Bucureşti: România va rămâne cel mai apropiat prieten al Republicii Moldova

3 min read
alcooldiscount.ro noriel.ro watchshop.ro%20 evomag.roPreşedintele Republicii Moldova, Maia Sandu, se află în vizită oficială la Bucureşti, la invitaţia lui Klaus Iohannis, în contextul celebrării în 2021 a 30 de ani de la stabilirea relaţiilor diplomatice bilaterale dintre cele două ţări.

Maia Sandu s-a aflat în vizită oficială în România, la invitaţia lui Klaus Iohannis Presidency.ro

Maia Sandu, care efectuează o vizită oficială în România, a fost primită, marţi, la Palatul Cotroceni, de şeful statului, Klaus Iohannis. Primirea cu onoruri militare a avut loc pe platoul de ceremonii.
Potrivit Administraţiei Prezidenţiale, vizita reprezintă un foarte bun prilej de reconfirmare a relaţiei speciale, privilegiate, de Parteneriat strategic pentru integrarea europeană a Republicii Moldova, bazată pe comunitatea de limbă, cultură şi istorie, oferind totodată ocazia de a evalua stadiul implementării deciziilor convenite cu prilejul întrevederilor anterioare la nivel de şef de stat – de la Chişinău, din 29 decembrie 2020 şi din 27 august 2021, precum şi de la Bucureşti, din 20 aprilie 2021.

Maia Sandu şi Klaus Iohannis au o întâlnire tete-a-tete, urmată de convorbiri oficiale şi declaraţii comune de presă.

evomag.ro otter.ro kitunghii.ro vivacredit.ro

Declaraţii Klaus Iohannis
Sunt deosebit de bucuros să primesc vizita dumneavoastră; Am avut un dialog biletaral destul de intens, pe toate palierele; Am avut pe 27 august discuţii deosebit de fructoase; Cum am spus şi cu acea ocazie, cu un nou guvern şi un nou Parlament la Chişinău, eforturile noastre comune vor fi de substanţă; Cooperarea pe linie guvernamentală a recunoscut un reviriment, iar membrii Executivelor au avut deja numeroase întâlniri aplicate; Am dovedit că puntem conlucra eficient, acordându-ne sprijin reciproc în situaţii dificile; Echipe de medici din Moldova au venit pentru a lucra în prima linie alături de medicii din România. Efortul lor a contribuit la salvarea de vieţi. Nu vom uita acest gest; Republica Moldova se bucură de un sprijin covârşitor la Bucureşti; România şi R. Moldova sunt unite printr-o legătură destul de trainică. Dorim ca R. Moldova să se dezvolte pe model european în beneficiul cetăţenilor ei; România va rămâne cel mai apropiat prieten al Republicii Moldova;
Declaraţii Maia Sandu

30 de ani de relaţii diplomatice
Consultările politice ale celor doi preşedinţi “vor consolida cooperarea bilaterală excelentă şi substanţială la nivel politic, economic şi sectorial şi vor stimula avansarea proiectelor comune de interes strategic în domeniile energie, transporturi, sănătate, educaţie sau societate informaţională”, a precizat Administraţia Prezidenţială.

De asemenea, se va pune accentul pe proiectele care conectează Chişinăul cu spaţiul Uniunii Europene, prin intermediul României, pentru a aduce beneficii reale şi concrete tuturor cetăţenilor Republicii Moldova.
Discuţiile se vor concentra pe măsurile de susţinere aprofundată de către România a proceselor de modernizare şi de implementare a reformelor democratice promovate de preşedintele şi Guvernul de la Chişinău, precum şi a eforturilor de integrare europeană a Republicii Moldova, a mai arătat Administraţia Prezidenţială.
Puteţi urmări ştirile Observator şi pe Google News!Citește mai departe

alcooldiscount.ro chilipirul-zilei.ro/ evomag.ro chicco.ro vivacredit.ro

Leave a Reply

Copyright © All rights reserved. | by AF themes.