December 8, 2021

Știri pe bune

Informații de ultima oră

Fostul dictator sud-coreean, Chun Doo-Hwan, a murit la vârsta de 90 de ani

2 min read
alcooldiscount.ro noriel.ro watchshop.ro%20 evomag.roGalerie foto

Fostul președinte sud-coreean, Chun Doo-Hwan, cel care a prezidat masacrul de la Gwangju în timpul guvernării sale de opt ani, a murit la vârsta de 90 de ani.

Galerie (7)

Fostul lider din Coreea de Sud avea 90 de ani

Chun suferea de mielom multiplu, iar sănătatea sa s-a deteriorat recent, a declarat reporterilor fostul său secretar, Min Chung-ki. El a murit în casa sa din Seul dis-de-dimineață, iar trupul său va fi mutat la un spital din oraş, acolo unde va fi pregătit pentru înmormântare, scrie The Guardian.
Fost comandant militar, Chun a supravegheat masacrul din 1980 de la Gwangju, cel al manifestanților pro-democrație, o crimă pentru care a fost ulterior condamnat și a primit o pedeapsă cu moartea, cre a fost ulterior anulată. Moartea sa a survenit la aproximativ o lună după ce un alt fost președinte și tovarășul său de la lovitura de stat, Roh Tae-woo, care a jucat un rol crucial, dar controversat în tranziția zbuciumată a țării către democrație, au murit la vârsta de 88 de ani.

Fostul lider avea 90 de ani

evomag.ro otter.ro kitunghii.ro vivacredit.ro

Chun s-a născut la 6 martie 1931, în Yulgok-myeon, un oraș agricol sărac din regiunea Hapcheon din sud-est, în timpul stăpânirii japoneze asupra Coreei. S-a alăturat armatei imediat după liceu, urcând în grade, până când a fost numit comandant în 1979. El a condus ţara timp de opt ani după ce a preluat puterea în timpul loviturii de stat din 1979 și a prezidat masacrul studenților din Gwangju care a avut loc în 1980. Durata de opt ani a lui Chun petrecuţi în Casa Albastră prezidențială a fost caracterizată drept o brutalitate și represiune politică. Totuși, a fost marcată și de o prosperitate economică.Chun a demisionat din funcție pe fondul unei mișcări democratice conduse de studenți la nivel național în 1987, care au cerut un sistem electoral direct. În 1995, a fost acuzat de revoltă, trădare și a fost arestat după ce a refuzat să se prezinte la parchet și a fugit în orașul natal.Se crede că mii de studenți au fost uciși la Gwangju, conform mărturiilor supraviețuitorilor, foștilor ofițeri militari și anchetatorilor.

Puteţi urmări ştirile Observator şi pe Google News!Citește mai departe

alcooldiscount.ro chilipirul-zilei.ro/ evomag.ro chicco.ro vivacredit.ro

Leave a Reply

Copyright © All rights reserved. | by AF themes.