December 8, 2021

Știri pe bune

Informații de ultima oră

Finanțele verifică 17 ministere. Printre acestea, și cel al Muncii, după ce Turcan a spus că nu mai sunt bani de pensii

2 min read
alcooldiscount.ro noriel.ro watchshop.ro%20 evomag.roMinisterul Finanțelor face verificări la 17 ministere, printre care și cel al Muncii. Controlul vine după ce ministrul Muncii, Raluca Turcan, l-a acuzat luni pe Florin Cîțu că nu mai sunt bani de pensii și alocații. 

evomag.ro otter.ro kitunghii.ro vivacredit.ro

 Direcția Generală de Inspecție Economico-Financiară, din cadrul Ministerului de Finanțe, efectuează în acest moment 20 de acțiuni de inspecție la 17 ministere, printre care și Ministerul Muncii și Protecției Sociale, precum și la alte trei autorități/instituții publice, a anunțat marți Ministerul Finanțelor.
Potrivit acestuia, acțiunea de inspecție la Ministerul Muncii și Protecției Sociale a fost demarată în 19 noiembrie 2021, simultan cu alte 17 acțiuni de verificare.Controlul intervine după ce ministrul Muncii, Raluca Turcan, l-a acuzat luni pe Florin Cîțu că nu mai sunt ”bani de pensii şi de alocaţii pentru că i-ai luat la rectificare doar ca să dai tu bine la cifre în postările de pe Facebook”. În replică, Florin Cîțu a spus că, dacă nu mai sunt bani de pensii, Turcan trebuie să își asume acest lucru, întrucât ea este ministrul Muncii. Pe de altă parte, tot Raluca Turcan sesiza luni că s-a trezit cu un control la minister după criticile aduse lui Cîțu, spunând despre acesta că are ”un comportament de tip interlop”.
 Finanțele spun că verificările erau programate încă din ianuarie
 Conform Ministerului de Finanțe, ”controalele sunt prevăzute în Programul de control aprobat din 26 ianuarie 2021. Verificările sunt menite să asigurare respectarea prevederilor Ordonanței de urgență a Guvernului nr. 109/2011 privind guvernanța corporativă a întreprinderilor publice și respectarea prevederilor legale referitoare la investițiile realizate din fonduri publice și la bunurile din domeniul public și privat al statului, inclusiv a celor care aparțin patrimoniului cultural național mobil”.Acțiunile de inspecție sunt dispuse conform prevederilor art. 22 alin. (1) lit. a) din Ordonanța Guvernului nr. 119/1999 privind controlul intern/managerial și controlul financiar preventiv, ca urmare a indiciilor de abateri de la legalitate identificate la nivelul MF, potrivit prevederilor art. 31 din Ordonanța de urgență a Guvernului nr. 109/2011 și ale art. 288 alin. (1) și (2) din Ordonanța de urgență a Guvernului nr. 57/2019 privind Codul administrativ.Alte prevederi legale incidente sunt art. 591 din Ordonanța de urgență a Guvernului nr. 109/2011 și art. 606 din Ordonanța de urgență a Guvernului nr. 57/2019. Citește mai departe

alcooldiscount.ro chilipirul-zilei.ro/ evomag.ro chicco.ro vivacredit.ro

Leave a Reply

Copyright © All rights reserved. | by AF themes.