November 27, 2021

Știri pe bune

Informații de ultima oră

EMA va autoriza, până la sfârșitul săptămânii, vaccinul Pfizer pentru copiii care au între 5 şi 11 ani

3 min read
alcooldiscount.ro noriel.ro watchshop.ro%20 evomag.roPână la sfârşitul săptămânii Agenţia Europeană a medicamentului va face recomandarea de autorizare a vaccinului Pfizer pentru copiii care au între 5 şi 11 ani.

evomag.ro otter.ro kitunghii.ro vivacredit.ro

Iar serul Moderna ar urma să primească avizul pozitiv la jumătatea lunii decembrie. Dozele destinate celor mici vor veni în sticluţe speciale, iar centrele în care se vor face injecţiile vor avea marcaje specifice. Momentul în care copiii vor fi injectaţi depinde de livrarea dozelor.Joi este ziua în care vaccinul produs de BioNTech Pfizer ar trebui să primească de la Agenţia Europeană a Medicamentului recomandarea de autorizare pentru a fi folosit în cazul copiilor între 5 şi 11 ani. Iar vineri Comisia Europeană ar trebui să îl autorizeze.
Vaccinul pentru copiii vă avea o stabilitate de 10 săptămâni la temperaturi cuprinse între 2 şi 8 grade. Va veni în flacoane cu câte 10 doze, iar cei mici vor primi 10 micrograme la fiecare injecţie. De menţionat că vor fi recomandate 2 injecţii, la interval de 21 de zile.Vaccinarea se va putea face direct în centre sau cu programare. În platformă centrele vor aveau un marcaj specific şi vor fi redenumite, astfel încât părinţii să le recunoască uşor. Copiii vor putea fi vaccinaţi în cabinetele speciale care vor fi amenajate în centrele de vaccinare existente deja, într-un cabinet din spital ori la medicul de familie, în cazul în care acesta va solicita doze de ser.Valeriu Gheorghiţă, coordonatorul campaniei de vaccinare: ”Sunt identificate aproximativ 45 de cabinete în unităţile sanitare şi alte 135 în centrele de vaccinare în care se foloseşte vaccin de la Pfizer. Momentul în care va începe propriu-zis vaccinarea ține de livrarea dozelor, de când România împreună cu celelalte ţări europene va recepţiona dezele destinate pentru grupa de vârsta 5-11 ani”.
La finalizarea schemei de vaccinare copiii vor primi certificatul verde, aşa cum se întâmplă acum şi cu adolescenţii de peste 12 ani care fac injecţiile anti-covid.Şi serul Moderna ar trebui să primească autorizare de la EMA pentru a fi administrat copiilor. Cel mai probabil la jumătatea lunii decembrie. Însă acesta va putea fi făcut de la 6 ani.Ultima statistică arată că mai puţin de 15% dintre adolescenţii de peste 12 ani au făcut injecţia anti-covid. Din acest punct de vedere, cel mai bine stau cei între 50 şi 59 de ani – aproape 54 % dintre ei s-au imunizat.Autorităţile spun că vor continua campania de vaccinare inclusiv în perioada sărbătorilor de iarnă.Andrei Baciu: ”Dacă va fi ajustat programul atât pentru începutul lunii decembrie, cât şi pentru sărbătorile de iarnă vom anunţa din timp. Toată lumea care va dori să se vaccineze va putea face cu aceeaşi accesibilitate acest lucru”.La nivel naţional, doar 47,5% din populaţia adultă s-a vaccinat cu cel puţin o doză. În Uniunea Europeană rata a ajuns la 70 de procente cu doza completă. Citește mai departe

alcooldiscount.ro chilipirul-zilei.ro/ evomag.ro chicco.ro vivacredit.ro

Leave a Reply

Copyright © All rights reserved. | by AF themes.