December 5, 2021

Știri pe bune

Informații de ultima oră

Cum vor bucureștenii să rezolve problemele din Capitală. Mai multe proiecte au fost adoptate de primării

2 min read
alcooldiscount.ro noriel.ro watchshop.ro%20 evomag.roRomânii învață să își rezolve singuri problemele din comunitatea de care aparțin. Astfel, mai multe proiecte sugerate de oameni se bucură de finanțare și chiar sunt puse în practică de primării.

evomag.ro otter.ro kitunghii.ro vivacredit.ro

Inclusiv Primăria Generală a selectat mai multe propuneri care țin și de protecția mediului.Printre inițiativele câștigătoare prin bugetare participativă, cum se numește acest model, este propunerea unei asociații care își dorește să alunge păsările care își fac cuiburi, dar și mizerie în parcul Cișmigiu.
„Ne dorim un studiu de mediu, să știm exact de unde vin ciorile, de ce vin aici, când pleacă, unde pleacă, iar pe baza studiului să fie porpuse o serie de măsuri non-invazive, care să nu ducă la omorârea păsărilor: de la instalații de lumină, până la instalații de sunet, sau folosirea uliilor, sunt multiple soluții”, a explicat un reprezentant al Grupului de Inițiativă Civică Cișmigiu.Printre cele mai votate proiecte este și cel inițiat de câțiva bicicliști, care vor parcări, dar și stații pentru reparat biciclete. „Am cerut să fie puse marcaje de tip sharows – o bicicletă care arată sensul de mers, astfel încât acești șoferi care văd pe carosabil un om pe bicicletă sau pe trotinetă, să nu mai trimită bicilistul pe trotuar”, a spus o reprezentantă a Asociației Hai cu Bicla.Astfel de marcaje există deja în Cluj-Napoca.
Au fost declarate câștigătoare alte două idei care vizează: amenajarea unui spațiu recreativ în curtea spitalului Theodor Burghele, din sectorul 5 și construirea unui park de parkour pentru copii, în interiorul unui parc din București.Primăria Capitalei a alocat câte 500 de mii de lei pentru fiecare proiect câștigător. Toate solicitările ar trebui să devină realitate în doi ani.La rândul lor cei din Primăria Sectorului 3 au derulat în vară un proces similar de bugetare participativă.Locuitorii au propus: montarea de bănci cu panouri solare, la care se pot încarcă dispozitivele electronice, instalarea de stații pentru încărcarea mașinilor electrice și amenajarea de noi locuri de joacă pentru copii.Citește mai departe

alcooldiscount.ro chilipirul-zilei.ro/ evomag.ro chicco.ro vivacredit.ro

Leave a Reply

Copyright © All rights reserved. | by AF themes.