November 27, 2021

Știri pe bune

Informații de ultima oră

Alexandru Rafila, despre cum ar trebui introdus certificatul verde: când se agravează situaţia şi ar trebui să conţină şi testarea

2 min read
alcooldiscount.ro noriel.ro watchshop.ro%20 evomag.roProfesorul Alexandru Rafila crede că certificatul verde trebuie introdus doar dacă situația epidemiologică se agravează. Certificatul trebuie să conțină și testele, nu doar vaccinații și vindecații.

„Certificatul verde, trebuie să înțeleagă oamenii, este un drum spre normalitate, nu este un document făcut ca să oprime lumea, nu trebuie considerat așa, el este un instrument de sănătate publică care previne îmbolnăvirea individuală și care dacă este aplicat pe scară mai mare previne îmbolnăvirea ueni comunități”, a spus Alexandru Rafila, la emisiunea “Marius Tucă Show” de la Aleph News.
Acesta spune că certificatul ar trebui introdus doar când se anunță o agravare a situației, de exemplu când incidența are o creștere susținută de 2 – 3 săptămâni. „Și așa există o opoziție, și atunci el ar trebuie să fie introdus când lucurile anunță o agravare a situației. Ai un motiv să introduci certificatul pentru că previi”, a mai spus Rafila.

Certificatul verde ar trebui să conţină şi testarea

evomag.ro otter.ro kitunghii.ro vivacredit.ro

Conform acestuia, certificatul trebuie să conțină și testarea: „Absolut, să conțină și testare, dar nu testare de anticorpi. Testarea de anticorpi o să fiu primul care o să o sprijin când o să am o referință, să am un instrument pus la dispoziție de o organizație responsabilă. (…) Se caută o metodă care să certifice protecția persoanelor care au trecut prin boală și care n-au știut, au fost asimptomatice”.
Alexandru Rafila susține că trebuie precizat clar în legislație când se poate renunța la certificatul verde, care e contextul epidemiologic care să poată să ofere această alternativă. „O să discut, am discutat deja cu colegi din zona de sănătate publică, și dacă în urma acestor discuții va rezulta, va fi un proces participativ, dacă găsim o variantă mai ușor acceptabilă de către populație și care să ofere și protecție o voi susține cu siguranță”, a mai declarat medicul. Alexandru Rafila crede că certificatul verde trebuie introdus și la muncă.
Puteţi urmări ştirile Observator şi pe Google News!Citește mai departe

alcooldiscount.ro chilipirul-zilei.ro/ evomag.ro chicco.ro vivacredit.ro

Leave a Reply

Copyright © All rights reserved. | by AF themes.