December 2, 2021

Știri pe bune

Informații de ultima oră

Concurență MARE la examenul de rezidențiat. Număr dublu de candidați

5 min read
alcooldiscount.ro noriel.ro watchshop.ro%20 evomag.roBright lights at the end the hospital corridor. The concept of life and death.

Concursul de intrare la rezidențiat are loc duminică, în condiții speciale, generate de pandemie. S-a înscris un număr record de participanți: 12.564 de candidați concurează pe 6.311 locuri.

Potrivit Ministerului Sănătății, 12.564 candidați s-au înscris la concursul de rezidențiat. Aceștia vor concura pe 6.311 locuri și posturi pe cele 3 domenii de pregătire. Sunt 3.942 locuri și posturi pentru domeniul medicină, 1.190 de locuri pentru medicină dentară, 1.087 locuri pentru farmacie și 92 de locuri pentru ministerele cu rețea sanitară proprie.

„Este un număr record de participanți, mai mare chiar și față de anul trecut și vom lua, împreună cu universitățile de medicină și farmacie, toate măsurile pentru organizarea eficientă în contextul epidemiologic actual. În luna octombrie a.c. am suplimentat cu 439 cifra pentru Rezidențiat. Urez succes tuturor participanților la concurs și îi asigur de tot suportul meu”, declara Cseke Attila, ministrul interimar al Sănătății.

Pentru domeniul medicină, Ministerul Sănătății are posibilitatea să suplimenteze locurile în situația în care numărul candidaților promovați este mai mare decât cifra de şcolarizare.

La fel ca în anii trecuți, concursul se desfășoarî în șase centre universitare: București, Cluj-Napoca, Craiova, Iași, Târgu Mureș și Timișoara, după aceeași metodologie, pe o durată de patru ore, sub formă de test-grilă cu 200 de întrebări.

Din cauza pandemiei, sunt impuse măsuri igienico-sanitare pentru protejarea candidaților, dar și a personalului implicat în organizare. Măsurile sunt purtarea obligatorie a măștii medicale pe durata desfășurării examenului, circuite distincte pentru intrarea/ieșirea din sălile de concurs, măsurarea temperaturii la intrarea în săli, asigurarea dezinfectanților pentru mâini și suprafețe, alocarea unui număr mai mare de săli de concurs pentru asigurarea distanțării fizice și organizarea unor săli speciale pentru candidații cu temperatură.

Ministerul Sănătății mai anunța că intrarea în „clădirea de concurs este permis doar candidaților care fac dovada vaccinării împotriva virusului SARS-CoV-2 și pentru care au trecut 10 zile de la finalizarea schemei complete de vaccinare, celor care prezintă rezultatul negativ al unui test RT-PCR pentru infecția cu virusul SARS-CoV-2 nu mai vechi de 72 de ore sau rezultatul negativ calificat al unui test antigen rapid pentru infecția cu virusul SARS-CoV-2 nu mai vechi de 48 de ore, efectuat de un furnizor de servicii medicale autorizat, respectiv candidaților care fac dovada că se află în perioada cuprinsă între a 15-a zi și a 180-a zi ulterioară infectării cu SARS-CoV-2.”

Dovada vaccinării, testării sau trecerii prin boală pentru cetățenii UE se realizează prin intermediul certificatului digital al UE privind COVID care va fi verificat la intrarea în clădire. În cazul cetățenilor din afara UE, dovada va fi prezentată prin intermediul documentului de vaccinare emis de unitatea sanitară unde a fost administrat vaccinul sau, după caz, prin intermediul actului care atestă trecerea prin boală prezentat în limba țării respective și în limba engleză.

Mediafax


Concursul de intrare la rezidențiat are loc duminică, în condiții speciale, generate de pandemie. S-a înscris un număr record de participanți: 12.564 de candidați concurează pe 6.311…


A doua noapte de revolte în Olanda. Protestatarii au aruncat cu pietre în poliţişti și au ars biciclete pe străzile din Haga, în timp ce poliția a folosit cai, câini și bastoane pentru a risipi mulțimea. Cel…

evomag.ro otter.ro kitunghii.ro vivacredit.ro


Comisia Europeană intenţionează să decidă în „câteva zile” dacă valabilitatea certificatelor UE de vaccin ar trebui să fie legată de dozele de rapel după o anumită perioadă de timp.

Prim-ministrul…


Datele privind vaccinare anti COVID-19 din statele UE răstoarnă prejudecăţile aduse sudicilor „laşi”, comparativ cu nordicii „exemplari”, scrie presa spaniolă.

Există o Europă cu trei vi…


Proiectul de acord între Elveția ș UE stagnează de mai mulți ani din cauza neînțelegerilor între cele două părți privitoare la participarea acestei țări la piața unică. 

În această…


Autoritățile sanitare din Grecia obligă 85 de medici din instituții sanitare private să lucreze în spitale pentru a-i ajuta pe colegii lor în tratarea pacienților cu COVID-19, scrie DPA.

Aceștia au primit…


Un protest se desfășoară, sâmbătă seara, la Roma împotriva certificatului verde. Participă aproximativ 3.000 de oameni, majoritatea fără măști de protecție.

Acesta are loc în zona Circului…


„Am finalizat programul de guvernare, 99,99%, acum se recitește”, a anunțat premierul propus de PNL, Nicolae Ciucă. S-a luat decizia ca până pe 31 martie, SIIJ să fie desființată și ulterior să se…


Cehia a raportat 22.936 de infecții noi cu COVID-19, vineri, cel mai mare număr zilnic de la începutul pandemiei, potrivit datelor Ministerului Sănătății, publicate sâmbătă.

La începutul…


Autoritățile sanitare din Olanda îi avertizează pe tineri să nu se infecteze cu COVID-19 în mod intenționat pentru a obține certificatul digital, după ce guvernul a decis lockdown pentru persoanele…


O familie din București a sunat la 112, noaptea trecută, pentru a ceare ajutor. Cuplul a fost agresat în propria locuință de un bărbat pe care l-au găzduit o perioadă, până și-ar…


Premierul Nicolae Ciucă, desemnat de PNL pentru formarea noului guvern, a făcut primele declarații după întâlnirea cu partenerii noii coaliții, PSD și UDMR. Discuțiile au durat peste 4 ore la Palatul…


Peste 20.000 de persoane s-au vaccinat împotriva COVID-19 în Capitală, în ultimele 24 de ore. Dintre acestea, aproape 10.000 s-au imunizat la maratonul de weekend.

Conform Comitetului de Coordonare a Vaccinării,…


Vizibilitatea este redusă sub 100, și chiar sub 50 de metri în anumite zone din Pasul Tihuța, județul Bistrița-Năsăud, din cauza ceții.

Centrul Infotrafic din Inspectoratul General al Poliției Române…


Proteste de amploare au loc la Viena împotriva noilor restricții anti COVID-19 impuse de autorități și a obligativității vaccinării, scrie AFP.

Demonstrația a fost organizată de partidul de extremă-dreapta…Citește mai departe

alcooldiscount.ro chilipirul-zilei.ro/ evomag.ro chicco.ro vivacredit.ro

Leave a Reply

Copyright © All rights reserved. | by AF themes.