December 5, 2021

Știri pe bune

Informații de ultima oră

Concluziile şedinţei dintre Klaus Iohannis, Nicolae Ciucă şi liderii PNL: guvern minoritar, prezentat sâmbătă în Parlament – surse

2 min read
alcooldiscount.ro noriel.ro watchshop.ro%20 evomag.roPremierul desemnat Nicolae Ciucă şi membrii conducerii PNL au avut la Vila Lac, o întâlnire cu preşedintele Klaus Iohannis, pentru concluziile negocierilor formării Guvernului.

UPDATE: Potrivit surselor Observator, Nicolae Ciucă va depune sămbătă la Parlament un program de guvernare şi lista de miniştri, cu un guvern minoritar. Săptămâna viitoare vor fi audierile, în cursul zilei de marţi, iar miercuri votul.
Lista miniştrilor propuşi de Nicolae Ciucă

Ministerul Muncii – Raluca Turcan Ministerul de Externe – Bogdan Aurescu Ministerul Economiei – Florin Roman Ministerul Digitalizării – Pavel Popescu Mnisterul Justiţiei – Cătălin Predoiu Ministerul Agriculturii – Daniel Constantin Ministerul Sănătăţii – Nelu Tătaru

Nicolae Ciucă a transmis un apel de armistiţiu politic
Nicolae Ciucă a avut la dispoziţie 10 zile pentru a strânge o majoritate în Parlament, care să îi voteze Guvernul, el având discuţii atât cu USR cât şi cu PSD. Liberalii spun că mandatul a rămas acelaşi, un guvern minoritar, PNL-UDMR, care trebuie să fie susţinut de parlamentarii de la toate partidele în Parlament, pentru că PNL deja a făcut o concesie renunţând la varianta Florin Cîţu premier.
Premierul desemnat, Nicolae Ciucă a transmis chiar şi un apel de armistiţiu politic către toate partidele din Parlament, fără vreun succes. USR vrea refacerea coaliţiei de guvernare, cu aceeaşi structură a Guvernului dar cu condiţii clare privind relaţia dintre parteneri, în timp ce PSD a anunţat, astăzi, prin vocea lui Marcel Ciolacu, că românii încep să îşi piardă răbdarea şi este nevoie să se ajungă la o soluţie. Ciolacu a spus că PSD nu este împotriva unui guvern de tehnocraţi, cu mandat limitat, până la primăvară.

evomag.ro otter.ro kitunghii.ro vivacredit.ro

PNL pregăteşte guvernul minoritar cu UDMR, căruia i-ar ceda Ministerul Fondurilor Europene
LIberalii pregătesc un cabinet minoritar, cu miniştri doar de la PNL şi UDMR şi ar da Ministerul Fondurilor Europene UDMR-ului, la solicitarea acestui partid. Pe lângă actualii miniştri, Raluca Turcan, Virgil Popescu, Sorin Cîmpeanu, Bogdan Aurescu şi Lucian Bode, la ministerul Agriculturii ar putea fi propus Daniel Constantin. În Guvern mai sunt vehiculate nume precum Nicoleta Pauliuc( Apărare), Iulia Scîntei şi Cătălin Predoiu (Justiţie), Cristian Buşoi şi Robert Sighiartău (Transporturi).
Calculele din Parlament arată că PNL şi UDMR, împreună cu minorităţile, strâng împreună doar 178 de voturi, pentru învestirea Guvernului fiind necesare 234 de voturi.

Puteţi urmări ştirile Observator şi pe Google News!Citește mai departe

alcooldiscount.ro chilipirul-zilei.ro/ evomag.ro chicco.ro vivacredit.ro

Leave a Reply

Copyright © All rights reserved. | by AF themes.