November 28, 2021

Știri pe bune

Informații de ultima oră

Haos declanșat chiar de autorități, încă din prima zi de aplicare a restricțiilor în România

3 min read
alcooldiscount.ro noriel.ro watchshop.ro%20 evomag.roIndolenta, incompetenţă sau rea intenţie? Aceasta este întrebarea, după haosul declanşat chiar de autorităţi, încă din prima zi de aplicare a restricţiilor în România.

evomag.ro otter.ro kitunghii.ro vivacredit.ro

Totul a plecat, de la măsurile de urgență, anunțate vineri. Doar că unele, pur și simplu nu au mai apărut și în hotărârea finală de guvern și au fost adăugate abia luni, când trebuiau să fie în vigoare. Vorbim despre intrarea în mall-uri și centre comerciale, care nu s-a făcut cu certificat verde, și de suspendarea cursurilor în grădinițele și școlile private. Executivul a uitat să le menționeze în hotărârea inițială. Rezultatul? A fost harababură peste tot.Mai multe mall-uri din Capitală au fost, luni, mai mult goale, după ce noile restricții au intrat în vigoare.
Deși vineri Guvernul a anunțat că, începând cu dată de 25 octombrie, în mall sau în orice alt centru comercial vor mai putea întra doar vaccinații și cei trecuți prin boală, în realitate măsura a fost ”uitată” în acte de vineri până luni. Nu a mai apărut și în Monitorul Oficial, ca să poată fi aplicată de luni dimineață.Abia la ora amiezii, Guvernul a luat decizia să corecteze situația, astfel încât certificatul verde să fie cerut și în centrele comerciale. Așadar, începând de luni după amiază putem întra în magazinul alimentar din mall – fie că e mai mic, fie că e hipermarket, doar cu certificat verde – adică să fim vaccinați sau trecuți prin boală. Excepție de la această regulă sunt spațiile în care sunt organizate centre de vaccinare, pentru care se fac culoare separate.Și nu este singura scăpare din legislație corectată, luni, de Guvern. Anunțată inițial, decizia privind școlile private a fost și ea scoasă din Hotărârea de guvern de vineri. Abia, luni, Executivul demis a decis ca școlile și grădinițele private să își suspende prezența fizică la cursuri, adică să între în vacanță sau să continue online, în următoarele două săptămâni.
De altfel, Guvernul a uitat să facă o serie de clarificări și pentru accesul în instituțiile de stat.Pentru orice serviciu oferit de stat ca prestări sociale – precum ridicarea de pensii, indemnizății, ajutoare, accesul va fi liber fără restricții.
Nu sunt opreliști nici pentru rezolvarea problemelor în instanța sau pentru a merge într-un spital, în afară de respectarea regulilor sanitare.Pe de altă parte, pentru plata taxelor nu vom putea merge fără certificat verde ori test la Fisc, de pildă, spune Raed Arafat. Aceeași regulă e și la Starea Civilă – însă atenție, testul trebuie să fie făcut de un laborator.Și cazarea în hoteluri se va face doar pentru cei care sunt vaccinați sau trecuți prin boală.Citește mai departe

alcooldiscount.ro chilipirul-zilei.ro/ evomag.ro chicco.ro vivacredit.ro

Leave a Reply

Copyright © All rights reserved. | by AF themes.